Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Trailer till ”Killing Eve” säsong 2 – svensk premiär 8 april på HBO Nordic

Jodie Comer som Villanelle på en bild från ”Killing Eve” säsong 2. Foto: BBC America/HBO Nordic

”Killing Eve” säsong 2 med Sandra Oh och Jodie Comer har svensk premiär 8 april på HBO Nordic. Här är en ny trailer. 

”Killing Eve” baseras på Luke Jennings böcker om yrkesmördaren Villanelle. I seriens jagas hon av säkerhetsagenten Eve i vad som beskrivs som en ”dödlig katt och råtta-lek som inte liknar någon spionhistoria tittarna har sett”.

När ”Killing Eve” börjar har Eve (Sandra Oh, känd framför allt från ”Grey’s Anatomy”) ett för henne tråkigt skrivbordsjobb på MI5. Hon har misstankar om att det finns en okänd kvinnlig yrkesmördare som använder Europa som sin egen lekplats. Ingen tror henne.

Tittarna är däremot medvetna om att denna skickliga mördarmaskin är Villanelle (Jodie Comer), en psykopat utan ett uns empati.

”Killing Eve” säsong 2 har svensk premiär 8 april på HBO Nordic. Här syns Sandra Oh på en av de första bilderna från de nya avsnitten. Foto: BBC America/HBO Nordic

När det nu, eller i alla fall snart, är dags för seriens andra säsong är naturligtvis Sandra Oh och Jodie Comer med i sin respektive roller. Nya i ensemblen: Henry Lloyd-Hughes, Shannon Tarbet, Nina Sosanya, Edward Bluemel och Julian Barratt.

Enligt ett synopsis för ”Killing Eve” säsong 2 börjar omgången kort efter händelserna i första säsongsavslutningen. Vidare: ”Villanelle har försvunnit, och Eve försöker handskas med om kvinnan hon knivhuggit fortfarande lever eller har dött. Eve måste hitta Villanelle innan någon annan gör det.. men, oturligt nog, är hon inte den enda som letar efter henne”.

Phoebe Waller-Bridge skrev och var showrunner för första säsongen av ”Killing Eve”. När det gäller den andra omgången avsnitt har Emerald Fennell tagit över rodret som huvudförfattare, samtidigt som Phoebe Waller-Bridge fortfarande är knuten till serien som exekutiv producent.

”Killing Eve” säsong 2 har premiär 8 april på HBO Nordic.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier