Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Viaplay förnyar ”Rig 45”: Lisa Henni, Filip Berg, Rune Temte i säsong 2 – regisseras av Aku Louhimies

Viaplay förnyar ”Rig 45” för en andra säsong, som har premiär 2020. Lisa Henni fortsätter att spela seriens huvudroll. Här syns hon som rollfiguren Petra Dahlgren på en bild från de nya avsnitten. Foto: Johan Phillips/Viaplay

Viaplay förnyar ”Rig 45” – säsong 2 har premiär 2020. Lisa Henni och Gary Lewis är tillbaka i sina roller, samtidigt som det nu bekräftats att Filip Berg och Rune Temte medverkar i de nya avsnitten, som Aku Louhimies regisserar. 

Spoiler alert kan nu berätta att NENT Group och Viaplay förnyar originalserien ”Rig 45”. Inspelningen av de nya avsnitten har börjat och planerad premiär är det någon gång nästa år. 

Samtidigt bekräftas att Lisa Henni och Gary Lewis återvänder som rollfigurerna Petra Dahlberg och Douglas Mcgill i den nya omgången, där skådespelarna Filip Berg, Rune Temte och Lorcan Cranitch är nya i ensemblen. 

Aku Louhimies, som regisserade filmen ”Okänd soldat”, är huvudregissör för ”Rig 45” säsong 2. I en kommentar säger Louhimies: 

”Vi spelar in i Dublin vilket är en av de finaste miljöerna man kan tänka sig att filma i. Att inte ta tillvara de sceniska möjligheterna och miljöerna skulle vara totalt slöseri. Serien utspelas på en oljerigg mitt uti havet mellan Norge och Skottland. Det ska kännas att serien är inspelad i en autentisk miljö.”

Filip Berg på en bild från ”Rig 45” säsong 2, som har premiär 2020 på Viaplay. Foto: Johan Phillips/Viaplay

”Rig 45” säsong 2 börjar några månader efter det att första omgången slutade och med att en död kropp flyter iland på den skotska kusten. Upptäckten gör att polisen börjar tro att Petra talat sanning om vad som försiggick på oljeriggen – kroppen tros nämligen tillhöra Petras bror Fredrik. 

FIlip Berg, som senast sågs i ”Svartsjön” säsong 2 och ”Lyckligare kan ingen vara”, säger i en kommentar: 

”Det känns otroligt kul att vara delaktig i säsong två, speciellt nu när Aku Louhimies regisserar. Jag känner till Akus tidigare verk där framförallt ”Okänd soldat” gjort ett extra stort avtryck på mig. Hans sätt att frambringa autentiska scener och miljöer är verkligen unikt och just detta är något som jag själv hyser stor respekt för. Tillsammans med manuset och hans visuella tänk kommer vi skapa något riktigt storslaget.”

Roland Ulvselius, Ola Norén och Martin Larsson skriver manus till ”Rig 45” säsong 2, som produceras av Veronika Eriksson på Mopar Media Group. 

”Rig 45” säsong 2 har premiär 2020 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier