Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Rafael Edholm utvecklar amerikansk remake av Viaplay-serien ”Veni Vidi Vici”

Rafael Edholm och Thomas Bo Larsen på en bild från ”Veni Vidi Vici”, som det nu utvecklas en amerikansk remake av. Foto: Viaplay

Lionsgate Television har köpt rättigheterna till en amerikansk remake av Rafael Edholms serie ”Veni Vidi Vici”. ”Vi kom, de såg och nu ska vi erövra USA”, säger Edholm i en kommentar. 

Det är i ett pressmeddelande från NENT Group som det berättas att ”Vendi Vidi Vice”, som hade premiär 2017 på Viaplay, optioneras av Lionsgate Television. 

En amerikansk remake av Rafael Edholms serie utvecklas nu av Edholm själv och Fredrik Lundberg på HandsUp STHLM tillsammans med Kim Magnusson och Michael Flutie på MADWOOD Studios. 

I samma pressmeddelande säger Rafael Edholm: 

”Vi fortsätter att ta den här berättelsen med komplexa rollfigurer som navigerar det absurda från Viaplay till världen. Tillsammans med Lionsgate, MADWOOD Studios och det här teamet ser jag fram emot att skapa något som jag inte sett än men som jag gärna skulle betala för att se.”

”Veni Vidi Vici” handlar om den filmregissören Karsten Daugaard, som inte har det lätt. Hans filmer får dålig kritik och pengarna har tagit slut, en avdelning som mäklarhustrun Jonna nu står helt och fullt för. Karsten tackar därför ja till jobbet på sin svärfars ekologiska grisfarm, vilket blir starten för en helomvändning i hans liv. 

In i bilden kommer gamla polaren Vincent, tidigare producent i Hollywood som nu flyttat till Danmark. Han erbjuder Karsten en väg tillbaka – men då som porrfilmsregissör.

Thomas Bo Larsen gör huvudrollen i den svensk-danska ”Veni Vidi Vici”, som också har Livia Millhagen och Michael Segerström i rollistan, precis som Michael Wincott, Sven Melander och Kodjo Akolor samt Rafael Edholm. 

Lionsgate Television är sedan tidigare distributörer av NENT Groups serie ”Swedish Dicks”, filmen ”Superswede” samt kommande ”Cold Courage”. 

Utöver ”Veni Vidi Vici”, som såldes till Hulu, har flera av NENT Groups originalserier gått på export: ”ALEX” i Europa, Asien och USA, medan ”Swedish Dicks” har sänts på Pop TV i USA och ”Svartsjön” visats BBC Four och Shudder. Klart är även att Viaplays kommande serie ”Heder” ska sändas på VRT i Belgien. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier