Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Viaplay beställer ”Ambassadören” – ny serie med Mikael Tornving, Happy Jankell, Fredrik Hallgren

Mikael Tornving och Fredrik Hallgren gör två av rollerna i ”Ambassadören”, en ny originalserie på Viaplay med planerad premiär 2020. Foto: Adrian Freyermuth/Viaplay

Viaplay har beställt en ny originalserie med Mikael Tornving i spetsen. Titeln är ”Ambassadören” och premiären är planerad till 2020. ”Rappa repliker och vass humor är vardag för mig, men att leverera detta med värme och i en sprudlande form är jag inte lika van vid”, säger Mikael Tornving.

”Ambassadören”, som beskrivs som en komediserie, utspelar sig på den svenska ambassaden i Mexico City. På gång: en lukrativ stridsflygplans-affär mellan Sverige och Mexiko. Problemet: Ambassadören blir ifrågasatt och befinner sig på ett slags etiskt minfält. Samtidigt: han siktar högt och brett och hoppas ta över tjänsten i Washington.

Ambassadör, han spelas av Mikael Tornving, som i en kommentar säger:

”Rappa repliker och vass humor är vardag för mig, men att leverera detta med värme och i en sprudlande form är jag inte lika van vid. Man kommer att få se en helt ny sida av mig, som ambassadören.”

På seriens rollista finns även Fredrik Hallgren, Happy Jankell, Anna Gunnarsson, Elisabeth Wernesjö, Emil Almén och Maria Selbing.

Happy Jankell säger att ”Ambassadören” kommer bli ”en jäkligt rolig och fin serie som jag är stolt över att vara en del av. Tyvärr en lyx att som kvinna få göra roller som har ett eget driv.”

Happy Jankell gör en av rollerna i ”Ambassadören”, en ny serie på Viaplay. Foto: Adrian Freyermuth/Viaplay

Likt Viaplays julkalender ”Det stora experimentet” spelas ”Ambassadören” in i tre versioner med olika nordiska skådespelare. Förutom den svenska varianten görs även en på norska och en på danska. Patrik Ehrnst är seriens huvudförfattare och regissör och säger:

”Med allt från hemliga diplomatiska överläggningar och flärdfulla cocktail-partyn till att hjälpa turister i nöd, är en ambassad en fantastisk arena för en komediserie. Och som funkar lika bra oavsett land. Men trots att vi utgått från i princip samma manus och samma scenografi i alla tre länderna, gör skådespelarnas olika tolkningar av karaktärerna i kombination med regi och den nationella komiska tonen, att varje serie ändå blir en unik upplevelse.”

Alexander Bastin, SVP & Head of Viaplay och Viafree på Nordic Entertainment Group, i en kommentar: 

”Lokala original-produktioner är bland de mest populära kategorierna på Viaplay. Med ”Ambassadören” ger vi oss in i en helt ny produktionsmodell vilken möjliggör 100% lokala versioner av samma serie, för tre olika marknader. Något vi gör för att bredda det lokala utbudet ytterligare samt för att vara så nära våra kunder som möjligt på Nordisk nivå.”

”Ambassadören”, vars första säsong är på tio avsnitt, produceras av Brain Academy. Inspelningen av den svenska versionen har börjat. Planerad premiär på Viaplay 2020.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays serier