Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första bilden på Sofia Helin och Kyle MacLachlan från storsatsningen ”Atlantic Crossing”

Sofia Helin och Kyle MacLachlan som kronprinsessan Märtha och Franklin D. Roosevelt på en bild från tv-serien ”Atlantic Crossing”. Foto: Cinenord

Här är första bilden på Sofia Helin och Kyle MacLachlan i storsatsningen ”Atlantic Crossing”. Den svenska skådespelaren spelar huvudrollen som kronprinsessan Märtha i det som beskrivs som en av de största nordiska dramasatsningarna någonsin.

I mitten av november bekräftades att Sofia Helin, 46, spelar huvudrollen i ”Atlantic crossing”, en ny storsatsning som har planerad premiär 2021. I Sverige är det SVT som kommer sända seriens åtta avsnitt. 

Sofia Helin gör rollen som kronprinsessan Märtha, prinsessa i Sverige och efter giftermålet med kronprins Olav även kronprinsessa i Norge.

Kronprinsessan flydde Norge 1940 i samband med den tyska ockupationen av landet. Hon blev senare nära vän med president Roosevelt och en spelare på den världspolitiska scenen.

Sedan tidigare är det även bekräftat att Kyle MacLachlan, känd bland annat från ”Twin Peaks” och ”Sex and the city”, gör rollen som den amerikanska presidenten Franklin D. Roosevelt i serien.

Nu har den första bilden på Helin och MacLachlan från inspelningen av serien släppts och det är då nästan uppenbart att den är från en scen som utspelar sig i Vita huset.

När Sofia Helin presenterades som seriens huvudrollsinnehavare sa hon i en kommentar:

”Det här är en historia som inte berättats tidigare, om en kvinna som gjorde skillnad i världshistorien. En spännande roll. Tidigare har det inte funnits utrymme att berätta om kvinnor med inflyttande under andra världskriget, men nu är det på väg att förändras”.

Utöver Sofia Helin och Kyle MacLachlan är det även klart att Søren Pilmark spelar Kung Haakon, att Tobias Santelmann gör rollen som prins Olav och att Harriet Harris spelar Eleanor Roosevelt.

Alexander Eik är upphovsman till ”Atlantic crossing” och har tillsammans med Linda May Kallestein utvecklat och jobbat med serien i sju år.

”Atlantic Crossing” produceras av Cinenord för NRK, med SVT och DR som samproducenter. Alexander Eik regisserar och har även skrivit manus med Linda May Kallestein.

”Atlantic Crossing” har planerad premiär 2021 och kommer sändas på SVT i Sverige.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Atlantic Crossing” i SVT