Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första bilden från ”Panik i tomteverkstan” – så blir årets julkalender i SVT

Pernilla Wahlgren och Per Andersson gör huvudrollerna i ”Panik i Tomteverkstan”, SVT:s julkalender 2019. Foto: Ulrik Malm/SVT

Här är första bilder från ”Panik i tomteverkstan”, årets julkalender i SVT. Serien beskrivs som en humoristisk julsaga i förhöjd sitcom-tappning. Per Andersson och Pernilla Wahlgren spelar huvudrollerna som tomten och tomtemor.

Redan i mitten av december förra året kunde jag avslöja att Fredde Granberg och Thomas Claesson gör årets julkalender i SVT och att titeln är ”Panik i Tomteverkstan”.

Nu har inspelningen börjat.

Pernilla Wahlgren och Per Andersson gör huvudrollerna i det som beskrivs som en humoristisk julsaga i förhöjd sitcom-tappning. Handlingen utspelar sig på Nordpolen och i den hemliga tomtebyn där Tomtens verkstad AB håller till.

Dess existens hänger på att barn fortsätter att tro på tomten, men hans stjärna är fallande, vilket också speglar hans allmänna stämning och hållning när julkalendern börjar. Skulle alla sluta tro på tomten, slutar nämligen Tomten och hans gäng att existera.

Stora delar av inspelningen sker i Studio 1 i SVT-huset, men exteriörer kommer att filmas i Kiruna med omnejd. Inspelningen förväntas vara klar i april.

Fredde Granberg och Thomas Claesson, som tidigare bland annat gjort ”Familjen Rysberg” tillsammans, har skrivit manus till ”Panik i tomteverkstan” och regisserar även de 24 avsnitten, som produceras av Nordisk Film TV.

– Vi har försökt baka ihop två genrer, alltså sitcom och saga. Vi har skrivit den med humor på olika nivåer så att det ska passa både barn och vuxna, säger Fredde Granberg till TT och fortsätter berätta om seriens version av tomtefar och tomtemor:

– Vi skojar med schablonbilden av dem. De har sina givna roller annars som alla känner till, men här får man se hur det är bakom vykorten, hur de beter sig i sitt tomtehem.

”Panik i tomteverkstan” har premiär 1 december i SVT, SVT Play och på Barnkanalen.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program