Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

TV4 och C More beställer mer ”Rebecka Martinsson” – Sascha Zacharias ersätter Ida Engvoll i säsong 2

”Rebecka Martinsson” fortsätter, men utan Ida Engvoll. I säsong 2 tar Sascha Zacharias över titelrollen. De nya avsnitten har premiär 2020 på TV4 och C More. Foto: Tove Risberg/TV4

TV4 och C More har beställt mer ”Rebecka Martinsson”. Samtidigt bekräftas att Sascha Zacharias tar över titelrollen efter Ida Engvoll. Seriens andra säsong har premiär 2020.

”Rebecka Martinsson” fortsätter. I ett pressmeddelande bekräftar nu TV4 och C More att en andra säsong av beställts av serien som baseras på Åsa Larssons romaner. Inspelningen av de nya avsnitten har börjat i Kiruna med omnejd. Planerad premiär är det 2020 och då med Sascha Zacharias, som tidigare synts i ”Skilda världar, ”Modus” och ”Beck”, i titelrollen.

Ida Engvoll kommer alltså inte att fortsätta spela huvudrollen som Rebecka Martinsson i seriens andra säsong, utan är numera exekutiv producent för serien.

”Av olika anledningar gick det inte att få ihop den här säsongen. Vi är glada att Ida Engvoll ändå har bidragit till projektet i förarbetet och att hon kommer vara exekutiv producent den här säsongen”, skriver Elias Giertz, pressansvarig för drama på TV4 och C More, i ett mejl.

Vad är anledningen till att Ida Engvoll inte längre spelar huvudrollen i ”Rebecka Martinsson”?

”Det var tyvärr inte möjligt den här säsongen. Trots det är vi glada för att Ida ändå har bidragit med sin expertis, kunskap och talang till projektet under uppstartsfasen. Nu ser vi fram emot att se Sascha Zacharias ta sig an rollen i den här säsongen, hon är en otroligt talangfull skådespelare som vi är stolta över att jobba med.”

Sascha Zacharias säger i en kommentar:

”Det känns hedrande att få möjlighet att göra rollen som Rebecka Martinsson. Serien är helt unik och det jag uppskattar allra mest är närheten till det naturliga, som syns i alltifrån skådespeleriet till mask och kostym, men också relationerna, djuren och naturen som vi ser i ”Rebecka Martinsson”. Det är en serie som jag själv vill sitta hemma och titta på och njuta av en kväll, där man själv kan relatera till vad som utspelar sig i det lilla samhället.”

I samma pressmeddelande går det även att läsa att bland andra Eva Melander, Samuel Fröler, Jakob Öhrman, Gunilla Röör, Thomas Oredsson och Ardalan Esmaili medverkar i de nya avsnitten.

Handlingen: ”När säsong 2 tar vid jobbar Rebecka Martinsson på som åklagare i Kiruna efter att hon flyttat hem till farmors hus i Kurravaara. Men i hennes gamla barndomstrakter finns inte bara jobbet och farmors hus – utan också en dåtid som Rebecka behöver ta itu med. Vad var det egentligen som hände när Rebecka som barn bestämde sig för att lämna sin pappa och flytta till farmor? Samtidigt som Rebecka brottas med sitt förflutna följer vi henne när hon huvudlöst kastar sig in i fall efter fall.”

Nina Westlin Dahl är exekutiv producent för Rebecka Martinsson på C More och TV4:

”Det känns fantastiskt roligt att det nu blir en uppföljare till vår tittarsuccé ”Rebecka Martinsson”. Serien är helt unik i sitt lågmält karga men samtidigt varma, medmänskliga uttryck där vi alla kan känna igen oss på ett eller annat sätt. Vi har fyra helt nya, spännande, kriminalfall att se fram emot i den här säsongen.”

Karin Arrhenius och Oskar Söderlund har skrivit manus till ”Rebecka Martinsson” säsong 2. Författaren Åsa Larsson har även varit en del av manusgruppen för de nya de avsnitten. Fredrik Edfeldt är säsongens konceptuerande regissör.

”Rebecka Martinsson” produceras av Yellowbird för C More och TV4 och är en samproduktion med Sweet Chili Entertainment, ARD Degeto och Filmpool Nord. Banijay Rights har hand om den internationella försäljningen.

”Rebecka Martinsson” säsong 2 har planerad premiär 2020 på C More och TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-serier