Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Gustaf Skarsgård landar roll i ”Cursed” – så blir Frank Millers nya serie på Netflix

Gustaf Skarsgård spelar en av rollerna i Frank Millers nya serie ”Cursed”, som kommer landa på Netflix. Foto: Anna-Lena Mattsson/Expressen

Gustaf Skarsgård har landat en roll i Netflix ”Cursed”. Katherine Langford spelar huvudrollen i serien, vars upphovsman är Frank Miller. 

Det är i ett pressmeddelande som Netflix berättar att Gustaf Skarsgård har fått en av rollerna i streamingtjänstens kommande serie ”Cursed”. 

Förutom Skarsgård är det även klart att Devon Terrell, Daniel Sharman, Peter Mullan, Lily Newmark, Shalom Brune-Franklin, Sebastian Armesto, Emily Coates, Catherine Walker och Billy Jenkins medverkar i serien. 

Redan i september förra året presenterades Katherine Langford, känd som Hannah Baker i ”Tretton skäl varför”, som huvudrollsinnehavare i ”Cursed”. Serien baseras på en kommande bok med samma titel, som bygger på legenden om Kung Arthur. 

Katherine Langford spelar Damen i sjön, också kallad Viviane eller Nimue. Beroende på vilken bok man läser om Arthur-legenden skiftar historien. I en är det Damen i sjön som ger Arthur svärdet Excalibur, i en annan är det hon som använder Melins kärlek för att skaffa sig magiska krafter. I pressmeddelandet från Netflix beskrivs ”Cursed” som en coming-of-age-berättelse ”om den unga kvinnan som ska bli Damen i sjön”. 

Zetna Fuentes (”Ray Donovan”, ”Jessica Jones”) regisserar de två första avsnitten. Frank Miller är upphovsman och exekutiv producent. Tom Wheeler är seriens huvudmanusförfattare. 

Gustaf Skarsgård är närmast aktuell i filmen ”438 dagar” och i sista säsongen av ”Vikings”.

Inspelningen av ”Cursed” började i mars. Ännu finns inget premiärdatum på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier