Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Robert Gustafsson spelar Ture Sventon i ny tv-serie på TV4 och C More

Robert Gustafsson ska spela Ture Sventon i en ny tv-serie på TV4 och C More. Foto: Linus Hallsénius/C More/TV4

Robert Gustafsson spelar huvudrollen när TV4 och C More gör en ny tv-serie om Ture Sventon. ”Att ta Ture Sventon in i 2000-talet känns både skrämmande och vansinnigt roligt”, säger Robert Gustafsson. ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” har premiär senare i år. 

TV4 och C More gör en ny originalserie baserad på Åke Holmbergs klassiska privatdetektiv Ture Sventon. I ett pressmeddelande bekräftas att Robert Gustafsson spelar huvudrollen och att serien, som har titeln ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”, har premiär 2019. 

Robert Gustafsson säger i en kommentar: 

”Jag inser att detta är förknippat med höga förväntningar och personliga visioner av hur Ture skall vara och bete sig, men därvidlag förbehåller jag mig rätten till en personlig tolkning som jag hoppas skall bli både överraskande och tillfredställande för alla Ture-fans där ute.”

Robert Gustafsson fortsätter: 

”Som den anemiska taskspelar-sparris jag är kan jag kanske till och med se fram emot en avsevärd och klädsam viktökning med tanke på Tures rikliga konsumtion av temlor. Passionen att klä ut oss och förställa sig har vi ju dessutom gemensamt.”

Radarparet Per Simonsson och Stefan Roos, som tillsammans skrev och regisserade SVT:s julkalendrar ”Selmas saga” och ”Tjuvarnas jul”, regisserar och skriver även manus till ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”. 

Åke Holmbergs böcker om Ture Sventon har som bekant filmatiserats tidigare. I den första spelade Jarl Kulle huvudrollen, medan Helge Skoog gjorde sedan rollen i SVT:s julkalender 1989 samt i filmen ”T. Sventon och fallet Isabella”

Ulf Synnerholm, produktionschef på C Mores och TV4:s dramaavdelning, i en kommentar: 

”Ture Sventon blir vårt första familjedrama och vi kan knappast tänka oss ett bättre projekt än detta för det ändamålet. Genierna i teamet med Per Simonsson och Stefan Roos i spetsen kombinerat med briljanta Robert Gustafsson i huvudrollen utgör en garant för att det här kommer bli ett sagolikt spännande äventyr för hela familjen att njuta av på C More och TV4 senare i år.”

Inspelningen av ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” har nyligen börjat. Nordisk Film TV producerar serien, som är på sex avsnitt, för TV4 och C More, med stöd Norrköpings Filmfond. Producent är Helena Larand. Exekutiva producenter på TV4 och C More är Lisa Dahlberg och Ulf Synnerholm. 

”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet” har premiär 2019 på TV4 och C More.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program