Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Då har ”Svartsjön” säsong 2 premiär i TV3 – därför är Filip Berg tveksam till en fortsättning

Filip Berg och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär 25 mars 2019 i TV3. Foto: NENT Group

”Svartsjön” säsong 2 har fått ett premiärdatum på TV3. Samtidigt säger huvudrollsinnehavaren Filip Berg att det med stor sannolikhet blir hans sista avsnitt i serien. ”Man ska aldrig säga aldrig, men jag har svårt att se att man kan krama ur den karaktären ytterligare en gång.”

Redan i april 2017 kunde jag berätta att ”Svartsjön” förnyats för en andra omgång. Den sändes hösten förra året i Viaplay. Nu har det blivit dags för avsnitten med Hedda Stiernstedt och Filip Berg att sändas i TV3 – premiär i det som kallas fri-tv är det den 25 mars. 

Samtidigt säger Filip Berg att ”Svartsjön” säsong 2 med stor sannolikhet är sista gången som han medverkar i serien, även om den skulle förnyas ytterligare en gång. 

– Jag kan absolut tänka mig att de gör fler säsonger, eftersom konceptet fungerar så bra, där man isolerar folk på en plats i ett spännande kammardrama drivet av ett övergripande mysterium, säger Filip Berg och fortsätter: 

– Man ska aldrig säga aldrig, men jag har svårt att se att man kan krama ur den karaktären ytterligare en gång, utan att avslöja för mycket av handlingen. Det skulle innebära ännu en prequel där Johan är ännu yngre, medan jag blir äldre, så det kanske inte håller i längden.

För precis så är det: ”Svartsjön” säsong 2 en prequel, vilket inte är underligt med tanke på hur första omgången slutade. Handlingens utgångspunkt är att Johan Ceder (Filip Berg) har gått med på att åka till ett behandlingshem på ön Kallskär – där träffar han Minnie (Hedda Stiernstedt), en rollfigur som beskrivs som ”en ung mamma som kämpar för att få tillbaka vårdnaden av sitt barn”. 

På ön finns även Isabelle – en roll som Alida Morberg spelar – som har har drabbats av psykiska problem och som befinner sig på ön för ”hitta sig själv”. 

Vidare om handlingen: ”Men det är något som inte stämmer på Kallskär. Skärgårdsidyllen fördunklas av mörka hemligheter som verkar sträcka sig tillbaka till världskrigens bittra efterspel – och ännu längre tillbaka. Det visar sig snart att en tidigare gäst har försvunnit spårlöst, men ingen verkar vilja ha svar på vad som hänt. Ju närmare sanningen Minnie kommer desto farligare blir hennes sökande.”

– ”Svartsjön”-fansen gillar serien, men att det som skiljer är att säsong 2 är lite mer psykologiskt spännande, med elementet att man inte vet vem man kan lita på. Det gör att det ligger en ständig oro i bakgrunden för vad som kan hända, säger Filip Berg. 

Alida Morberg och Filip Berg på en bild från ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär 25 mars 2019 i TV3. Foto: TV3

Det är Filip Berg, Hedda Stiernstedt och Alida Morberg som gör huvudrollerna i ”Svartsjön” säsong 2. I ensemblen finns även bland andra Bahar Pars, André Eriksen, David Nzinga, David Larsson, Anja Landgré och Esther Uddén. 

– En väldigt spännande dramathriller som är otroligt snyggt filmad i en vacker sommarmiljö. Man kommer känna igen konceptet ”Svartsjön”, med en grupp männniskor som är fast på en geografisk plats där mystiska saker händer. Något som adderar till spänningen är att den här gången är vi alla främlingar för varandra. Vem kan man lita på? Dessutom är casten fantastisk med många bra skådespelare, säger Filip Berg. 

Per Simonsson, Lovisa Milles, Moa Herngren, Peter Lindblom och Richard Jarnhed har skrivit manus till säsong 2 av ”Svartsjön”. Richard Jarnhed och Per Simonsson regisserade de åtta avsnitten, som produceras av Jarowskij med Lotta Westberg som producent.

”Svartsjön” säsong 2 har premiär 25 mars i TV3. Säsongens åtta avsnitt finns tillgängliga på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie