Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Premiärdatum för ”Eagles” – ny ungdomsserie i SVT Play

Alva Bratt och Adrian Öjvindsson som Felicia respektive Ludvig i ”Eagles”, en ny ungdomsserie i SVT med premiär 9 mars. Foto: SVT

”Eagles” har fått ett premiärdatum. Ungdomsserien som handlar om kärlek, rivalitet och vänskap samt hockey och drömmar har premiär 9 mars i SVT Play. 

Spoiler alert har tidigare berättat om ”Eagles”, SVT:s nya YA-satsning i åtta avsnitt. Nu finns ett premiärdatum. Den 9 mars rullas de tre första avsnitten ut i SVT Play. 

I en presstext går det att läsa att ”Eagles” handlar om ”fyra ungdomar i en svensk småstad där kärlek, rivalitet och vänskap varvas med en stenhård hockeysatsning och drömmar om en annan framtid.”

Vidare om handlingen: ”Influencern Felicia och hennes bror, hockeytalangen Elias, barn till den före detta NHL-stjärnan Mats Kroon, flyttar under drastiska former till pappans gamla hemstad Oskarshamn. En hemflytt som snabbt blir dramatisk, för när Felicia får upp ögonen för Elias största lagkonkurrent Ludvig och samtidigt utmanar hierarkierna på gymnasieskolan gäller plötsligt nya spelregler i den lilla staden.”

Stefan H Lindén på New Stories är seriens upphovsman och producent. Anton Nyberg, Michaela Hamilton och Fanny Ekstrand har skrivit seriens manus tillsammans med regissören Amanda Adolfsson. 

Alva Bratt och Edvard Olsson spelar Felicia respektive Elias, medan Adrian Öjvindsson gör rollen som Ludvig. På rollistan finns även bland andra Albin Grenholm, Malin Arvidsson, Per Larsson, Charlotta Jonsson, Yandeh Sallah, Sarah Gustafsson, Oskar Larring och Maria Alm Norell samt Linnea Persson och Jakob Gartner. 

”Eagles” är producerad av New Stories för SVT och har premiär 9 mars i SVT Play. På premiärdagen blir de tre första avsnitten tillgängliga, följt av två avsnitt 17 mars. Därefter landar ett nytt avsnitt 24 mars och 31 mars. Den 7 april blir säsongsfinalen tillgänglig.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program