Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Catch-22” med George Clooney, Kyle Chandler till C More – premiär i maj

Nya tv-serien ”Catch-22” med George Clooney kommer sändas på C More i Sverige. Premiär i maj. Foto: Hulu/C More

George Clooneys tv-serie ”Catch-22” har hittat ett svensk hem. C More meddelar nu att man har köpt rättigheterna till serien. Premiär är det i maj. 

Som titeln antyder är den kommande serien baserad på Joseph Hellers klassiker ”Moment 22” från 1961. 

George Clooney är producent och regisserar två av de sex avsnitten. På rollistan finns bland andra Christopher Abbott, Kyle Chandler och Hugh Laurie samt Giancarlo Giannini och Julie Ann Emery. 

Abbott gör rollen som John Yossarian, medan Clooney spelar Scheisskopf och Chandler gestaltar Cathcart. 

Sofie Schütt, inköpschef TV4 och C More, säger i en kommentar: 

”När George Clooney återvänder till tv-serievärlden, för första gången sedan ”Cityakuten”, så gör han det med besked – en världsberömd bok och både som regissör och skådespelare. Att C More ska visa ”Catch-22″ känns så rätt och så roligt. C More har vinterns mest omtalade internationella serie i ”The little drummer girl” och nu även vårens stora must see ”Catch-22”, tillsammans med ”Game of thrones” såklart, som man också ser på C More.”

Luke Davies och David Michod är huvudmanusförfattare för serien. George Clooney, Grant Heslov och Ellen Kuras regisserar två avsnitt var. 

”Catch-22” har premiär i maj i C More. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om C Mores tv-serier