Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Tittarsuccé för Colin Nutleys miniserie ”Bröllop, begravning och dop” i TV4 och C More

Colin Nutleys miniserie ”Bröllop, begravning och dop” hade premiär 17 februari i TV4 och sågs då av fler än 1,3 miljoner tittare. Foto: Bonnier Broadcasting

Succé, Colin Nutley. Premiäravsnittet av ”Bröllop, begravning och dop” har setts av fler än 1,5 miljoner tittare i TV4 och C More. ”En publik av den här storleken visar kraften som finns i tv”, säger Colin Nutley. 

Colin Nutleys miniserie ”Bröllop, begravning och dop” hade urpremiär på C More den 4 februari. I går, den 17 februari, sände TV4 det första av sammanlagt fyra avsnitt.

Nu skriver Bonnier Broadcasting i ett pressmeddelande att det var 1 330 000 som såg avsnittet i TV4. Samtidigt konstateras att siffrorna för tittandet i C More gör att det varit fler än 1,5 miljoner som sett premiäravsnittet av ”Bröllop, begravning och dop”. 

Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More, säger i en kommentar: 

”Det är en succéstart som saknar motstycke under de senaste åren. Inte sedan 2012 har TV4 haft en premiär på ett helt nytt program som nått så höga tittarsiffror och när vi adderar de användare som redan sett premiärepisoden på C More så har vi passerat 1,5 miljoner totalt. En välförtjänt succé för Colin Nutley som tillsammans med en fantastisk ensemble har skapat en väldigt bra tv-serie.”

Elin Kvist, exekutiv producent för ”Bröllop, begravning och dop”: 

”Det finns få som på samma gång kan skildra ett grönskande sommarsverige och relationer i djup kris så väl som Colin Nutley kan. I ”Bröllop, begravning och dop” samlar han Sveriges skådespelarelit för att ge oss ett fantastiskt drama med stark igenkänning och stora känslor. Det är magiskt roligt att vår publik engageras och berörs av det lika mycket som vi.”

Colin Nutley, som regisserat och skrivit miniserien: 

”Jag har jobbat med en fantastisk grupp av skådespelare och ett underbart team för att tillsammans med dem skapa detta. Det har tagits väl om hand av C More och TV4 och att ”Bröllop, begravning och dop” nu nått en så stor publik är förstås väldigt glädjande. En publik av den här storleken visar kraften som finns i tv.” 

Helena Bergström och Maria Lundqvist spelar två av huvudrollerna i ”Bröllop, begravning och dop”, Colin Nutleys miniserie i TV4 och C More. Foto: Bonnier Broadcasting

I samband med att jag kunde berätta att Bonnier Broadcasting gett ”Bröllop, begravning och dop” grönt ljus beskrev Colin Nutley miniserien som en avlägsen kusin till ”Änglagård”. Han sa också: 

– Det finns vissa tillfällen när man samlas i grupp som familj eller familjer – det brukar vara under bröllop, begravningar och dop. Det har alltid fascinerat mig eftersom man träffar människor som man inte har träffat på flera år, människor som man älskar, människor som man vill slå till och så vidare. Men ändå så träffas man. Det är som man säger: man väljer sina vänner, men din familj väntar på dig när du föds. 

– Jag vill få tittarna att skratta och gråta och få dem att känna hopp. Så ska man kalla det något så är det en dramakomedi. 

Miniseriens handling: ”Två ganska olika familjer flätas samman när Meja (Molly Nutley) och Sunny (Angelika Prick) väljer att gifta sig på den svenska landsbygden. Tio minuters ohämmad dårskap under deras bröllop leder till en årslång resa som vänder upp och ner på allas liv. Följ med på en resa genom huvudkaraktärernas liv, kantade av både berusande glädje och skoningslös sorg.”

Utöver Molly Nutley och Angelika Prick finns även Helena Bergström, Maria Lundqvist, Philip Zandén, Johan H:son Kjellgren, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Andreas T Olsson, Josette Bushell-Mingo och Alexander Karim i seriens huvudensemble.

Colin Nutley har skrivit och regisserat ”Bröllop, begravning och dop”, som produceras av Helena Bergströms och Colin Nutleys produktionsbolag Sweetwater och är en samproduktion med Nordisk Film och Film i Väst. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-serier