SPOILER ALERT

Första bilderna från ”Störst av allt” – premiär 5 april på Netflix för serien med Hanna Ardéhn, Felix Sandman

Felix Sandman och Hanna Ardéhn spelar huvudrollerna i ”Störst av allt”, som har premiär 5 april på Netflix. Foto: Nikola Predovic/Netflix

Netflix första svenska originalserie ”Störst av allt” har premiär 5 april. Här är första bilderna från serien med Hanna Ardéhn, Felix Sandman och William Spetz. 

Ett premiärdatum och en kort teaser. Och nu: de första bilderna från ”Störst av allt”, Netflix första svenska originalserie. 

Som bekant baseras ”Störst av allt” på Malin Persson Giolitos roman med samma titel. Camilla Ahlgren är huvudmanusförfattare, medan Per-Olav Sørensen och Lisa Farzaneh har regisserat serien. 

I ett tidigare pressmeddelande har Netflix skrivit följande om handlingen: ”När en tragedi sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.”

Hanna Ardéhn på en bild från ”Störst av allt”, Netflix första svenska originalserie. Foto: Johan Paulin/Netflix

Hanna Ardéhn gör rollen som Maja, medan Felix Sandman spelar Sebastian. På rollistan finns även David Dencik, Reuben Sallmander, William Spetz, Anna Björk, Christopher Wollter, Evin Ahmad, Maria Sundbom, Rebecka Hemse, Helena af Sandeberg; Shanti Roney och Ella Rappich.

Det var i september 2017 som Netflix slog på stora trumman och meddelade att man beställt en första svensk originalserie. 

Samtidigt meddelades att det är FLX som producerar, att serien baseras på Malin Persson Giolitos roman med samma titel och att Camilla Ahlgren är huvudmanusförfattare. 

David Dencik på en bild från ”Störst av allt”, som har fått den engelska titeln ”Quicksand”. Foto: Johan Paulin/SVT
”Störst av allt” baseras på Malin Persson Giolitos roman med samma titel. På bilden: Ella Rappich, William Spetz och Hanna Ardéhn. Foto: Johan Paulin/Netflix
Camilla Ahlgren är huvudmanusförfattare, medan Per-Olav Sørensen och Lisa Farzaneh har regisserat serien, där Felix Sandman och Hanna Ardéhn spelar huvudrollerna. Foto: Johan Paulin/Netflix

Exekutiva producenter för serien är Pontus Edgren och Martina Håkansson, medan Fatima Varhos och Frida Asp producerar. När det blev klart att FLX skulle göra ”Störst av allt” för Netflix sa Pontus Edgren i en kommentar: 

”Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt” är ett originellt, nytt och spännande drama som kommer att bli en fantastisk Netflix-serie. Vi bad en av Skandinaviens mest ansedda manusförfattare, Camilla Ahlgren, att jobba med oss och hon var lika exalterad som vi. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix och att göra ”Störst av allt” till det allra första svenska Netflix-originalet”

”Störst av allt”, som har den engelska titeln ”Quicksand”, har premiär 5 april 2019 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Störst av allt” på Netflix