Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

SF Studios utvecklar tv-serie baserad på Max Tegmarks bok ”Liv 3.0”

SF Studios fortsätter satsa på den internationella marknaden. Nu utvecklar man en engelskspråkig tv-serie baserad på  Max Tegmarks bok “Liv 3.0: Att vara människa i den artificiella intelligensens tid”. ”Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Max och utveckla hans historia till en spännande och underhållande tv-serie”, säger Fredrik Wikström Nicastro på SF Studios.

Det är i ett pressmeddelande som SF Studios berättar att man köpt filmatiseringsrättigheterna till Max Tegmarks “Liv 3.0: Att vara människa i den artificiella intelligensens tid” från 2017 och utvecklar en dramatiseras bearbetning av boken. 

Planen är en engelskspråkig tv-serie, som ska produceras av SF Studios och där Tegmark är en del av projektet för att ”bland annat bidra med sin vetenskapliga expertis”. 

I samma pressmeddelande skriver SF Studios följande om handlingen: ”Historien kretsar kring en grupp unga forskare på ett startup-företag som upptäcker den första superintelligenta artificiella intelligensen (AI). De bestämmer sig för att i hemlighet använda den artificiella intelligensen till att skapa en bättre värld, men detta leder snart till en kollision mellan ideal och moral. Berättelsen speglar hur AI kan komma att påverka media, underhållning, arbete, rättsväsende och samhället i stort.”

Fredrik Wikström Nicastro, SVP International Production på SF Studios, säger i en kommentar: 

”Max Tegmark har skrivit en historia om artificiell intelligens ur ett helt nytt, unikt och spännande perspektiv. Ämnet AI är en av vår tids största och mest angelägna frågor – hur det kommer att påverka samhället och mänskligheten. Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Max och utveckla hans historia till en spännande och underhållande tv-serie.”

Max Tegmark är professor i fysik på MIT, Massachusetts Institute of Technology, i USA. Han har bland annat var värd för Sommar i P1 och är medgrundare Future of Life Institute. Tegmark har även skrivit faktaboken ”Vårt matematiska universum: mitt sökande efter den yttersta verkligheten. 

Om att ”Liv 3.0” nu ska bli tv-serie säger han: 

“Jag skrev boken för att hjälpa människor att komma in i en av de viktigaste debatterna av vår tid: hur kan vi hantera den växande makt som AI medför och hur kan detta hjälpa snarare än stjälpa mänskligheten. Jag tycker att det är otroligt kul och spännande att SF Studios kommer att ta denna berättelse rakt in i människors vardagsrum.”

För SF Studios är tv-serien ytterligare en steg i satsning som görs på engelskspråkigt innehåll för en internationell marknad med nordisk talang. 

I utveckling har SF Studios även den amerikanska remaken av ”En man som heter Ove” med Tom Hanks i huvudrollen, samt filmen ”I am Victor”, som Baltasar Kormakur ska regissera och som baseras på en kommande roman av Jo Nesbø. 

Dessutom närmar sig inspelningen av thrillern ”Horizon Line”, en film regisserad av Mikael Marcimain där Allison Williams och Alexander Dreymon gör huvudrollerna.

Ännu finns inget premiärdatum för tv-serien baserad på Max Tegmarks bok ”Liv 3.0: Att vara människa i den artificiella intelligensens tid”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie