Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix beställer ny norsk originalserie – så här blir ”Bloodride”

Netflix har beställt en ny norsk originalserie. ”Bloodride” är en skräckantologi på sex avsnitt – inspelningen av startar senare i år. 

Netflix fortsätter att beställa nordiska dramaserier.

Senaste tillskottet: ”Bloodride”, en skräckantologi på sex avsnitt, som utspelar sig i ett ”realistiskt, men samtidigt märkligt universum”. 

I ett pressmeddelande går det även att läsa: ”Föreställ dig en resa in i det okända, fylld av mysterier, oväntade vändningar, paradoxer och morbid humor.”

”Bloodride” kommer från norska produktionsbolaget Monster Scripted och är en serie skapad av Kjetil Indregard, Atle Knudsen, Bård Fjulsrud, Håkon Briseid och Ida Håndlykken Kvernstrøm. 

Kjetil Indregard är mest känd som regissören och manusförfattaren bakom ”Maniac”, den norska serien som Netflix gjorde en egen version av med Emma Stone och Jonah Hill i huvudrollerna. 

Geir Henning Hopland, regissören bakom ”Lilyhammer”, är även kopplad till projektet. 

Kelly Luegenbiehl, med den smidiga titeln vice president international originals Europe Turkey and Africa på Netflix, säger i en kommentar: 

”Jag är exalterad över att få bjuda med Netflix globala publik på denna nervkittlande, maxade och kusliga tur. Vi är väldigt glada över att få samarbeta med Kjetil, Atle, Geir och teamet på Monster Scripted för denna unika antalogiserie som kombinerar skräck med mörk skandinavisk humor på ett sätt som definitivt kommer att glädja tittare från hela världen.”

Inspelningen av ”Bloodride” börjar senare i år i Norge. Ännu finns inget premiärdatum. 

”Bloodride” är den senaste nordiska dramaserien som Netflix beställer. Första säsongen av danska ”The Rain” med Alba August i huvudrollen hade premiär i maj 2018 och har sedan dess förnyats för en andra säsong. Utöver det finns norska ”Ragnarok”, som också spelas in i år. 

Svenska produktionsbolaget FLX har dessutom spelat in streamingtjänsten första svenska originalserie, som baseras på Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt”. 

”Störst av allt” har premiär 5 april på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier