Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Mikael Marcimain gör ”Horizon line” – ny film med Allison Williams och Alexander Dreymon

Mikael Marcimain regisserar nya filmen ”Horizon line”, där Allison Wiliams och Alexander Dreymon spelar huvudrollerna. Foto: Sara Strandlund

Regissören Mikael Marcimain har hittat ett nytt projekt. Inspelningen av filmen ”Horizon line” börjar i februari – i huvudrollerna syns Allison Williams och Alexander Dreymon. 

”Horizon line” är en kommande film som regisseras av Mikael Marcimain efter ett manus av Josh Campbell och Matt Stuecken. Nu berättar SF Studios i ett pressmeddelande att inspelningen drar igång på Mauritius i februari, samtidigt som det meddelas att Allison Williams (”Girls”, ”Get out) och Alexander Dreymon (”The Last Kingdom”) spelar huvudrollerna. 

I samma pressmeddelande, där filmen beskrivs som ”en actionladdad thriller”, går följande att läsa om handlingen: ”Ett före detta kärlekspar återses efter flera år, i samband med en god väns bröllop. När de ska åka ett litet flygplan till bröllopet på en tropisk ö i Indiska oceanen, drabbas deras pilot av en hjärtattack och dör. Ensamma och vilsna ovanför havet tvingas de flyga det skadade planet och hitta land innan bränslet tar slut…”.

Fredrik Wikström Nicastro, producent och SVP International Production på SF Studios, säger i en kommentar: 

”Jag är oerhört glad och stolt över att få producera SF Studios första engelskspråkiga film med en av Sveriges mest begåvade regissörer och två så talangfulla skådespelare som Allison Williams och Alexander Dreymon. Manuset av Josh Campbell och Matt Stuecken är bland det mest nervkittlande jag läst och det kommer att bli en mycket spännande resa”. 

”Horizon line” är första filmen i SF Studios strategi att, som det heter i pressmeddelandet, ”producera engelskspråkiga filmer för en internationell marknad med nordisk talang”. 

I utveckling finns därför även den amerikanska remaken av ”En man som heter Ove” med Tom Hanks i huvudrollen, samt filmen ”I am Victor”, som Baltasar Kormakur ska regissera och som baseras på en kommande roman av Jo Nesbø. 

Mikael Porseryd, vd för SF Studios: 

”Vi glädjer oss enormt över att vi under samma år som vi firar 100 år som filmbolag gör internationell comeback. Många av de filmer som vi gjorde under stumfilmstiden på 20-talet riktade sig till en internationell publik, precis som det kommer att vara med ”Horizon line”. Det är ett stort och viktigt steg i vår ambition att bli en ledande filmstudio i Europa.”

Mikael Marcimain är mest känd för tv-serierna ”Lasermannen” och ”Upp till kamp” samt filmerna ”Call girl” och ”Gentlemen”. 

Efter ”Horizon line” står ”Jakten på en mördare” på schemat för regissören. SVT-serien baseras på på Tobias Barkmans reportagebok med samma titel. Helene Lindholm och Lotta Eriksson skriver seriens manus. Planerad premiär är hösten 2020.

Inspelningen av ”Horizon line” börjar i februari på Mauritius för att sedan flytta till Dublin och därefter till Pinewood Studios i London.

Filmen är utvecklad, producerad och finansierad av SF Studios. Producent är Fredrik Wikström Nicastro. SF Studios distribuerar filmen i Norden, medan STX International hanterar internationell försäljning och distribution.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie