SPOILER ALERT

Premiärdatum och teaser för ”Störst av allt” – Netflix första svenska originalserie

Hanna Ardéhn spelar huvudrollen i ”Störst av allt”, Netflix första svenska originalserie med premiär 5 april. Foto: Netflix

Netflix första svenska originalserie har fått ett premiärdatum. Den 5 april landar serien med Hanna Ardéhn, Felix Sandman, David Dencik och William Spetz – här är första teasern. 

Det var i september 2017 som Netflix slog på stora trumman och meddelade att man beställt en första svensk originalserie. 

Samtidigt meddelades att det är FLX som producerar, att serien baseras på Malin Persson Giolitos roman med samma titel och att Camilla Ahlgren är huvudmanusförfattare. 

Nu avslöjar Netflix själva att serien har premiär 5 april samtidigt som det i ett pressmeddelande bekräftas Felix Sandman gör rollen som Sebastian. Känt sedan tidigare är att Hanna Ardéhn spelar seriens Maja. 

I ett pressmeddelande skriver Netflix följande om handlingen: ”När en tragedi sker i en av Stockholms rikaste förorter står en vanlig gymnasieelev, Maja Norberg, anklagad för mord. När händelserna från den tragiska dagen uppdagas avslöjas också privata detaljer om Majas förhållande med Sebastian Fagerman och hans dysfunktionella familj.”

Utöver Ardéhn och Sandman finns även David Dencik, Reuben Sallmander, William Spetz, Anna Björk, Christopher Wollter, Evin Ahmad, Maria Sundbom, Rebecka Hemse, Helena af Sandeberg; Shanti Roney och Ella Rappich i seriens huvudensemble. 

”Störst av allt” regisseras av  Per-Olav Sørensen och Lisa Farzaneh. Exekutiva producenter är Pontus Edgren och Martina Håkansson, medan Fatima Varhos och Frida Asp producerar. 

När det blev klart att FLX skulle göra ”Störst av allt” för Netflix sa Pontus Edgren i en kommentar: 

”Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt” är ett originellt, nytt och spännande drama som kommer att bli en fantastisk Netflix-serie. Vi bad en av Skandinaviens mest ansedda manusförfattare, Camilla Ahlgren, att jobba med oss och hon var lika exalterad som vi. Vi är väldigt glada över att samarbeta med Netflix och att göra ”Störst av allt” till det allra första svenska Netflix-originalet”

”Störst av allt”, som har fått den engelska titeln ”Quicksand”, har premiär 5 april 2019 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Störst av allt” på Netflix