Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Claes Månsson, Kajsa Ernst i ”Fartblinda” – så blir TV4:s serie med Julia Ragnarsson, Matias Varela

Julia Ragnarsson och Matias Varela spelar huvudrollerna i ”Fartblinda”, som har premiär hösten 2019 i TV4 och C More. Serien baseras på Carolina Neuraths roman med samma titel. Foto: TV4/C More

”Fartblinda” är TV4:s och C More:s satsning med Julia Ragnarsson och Matias Varela i huvudrollerna. Nu är det även klart att Kajsa Ernst och Claes Månsson medverkar i serien, som baseras på Carolina Neuraths roman och har premiär hösten 2019.

Redan i oktober 2017 kunde jag berätta att TV4 och C More hade en serie baserad på Carolina Neuraths roman ”Fartblinda” i utveckling.

I april förra året bekräftades att Bonnier Broadcasting gett grönt ljus till den FLX-producerade serien, som har planerad premiär hösten 2019 på C More och TV4.

Inspelningen började i mitten oktober och i samband med det stod det klart att Julia Ragnarsson och Matias Varela spelar huvudrollerna i serien.

Nu berättar TV4 och C More att även Kajsa Ernst och Claes Månsson medverkar i serien, precis som Peter Eggers, Albin Grenholm, Mats Blomgren och Oskar Thunberg.

Claes Månsson gör rollen som Otto Rehnskiöld, styrelseordförande för banken som är en av de centrala platserna i ”Fartblinda”, medan Kajsa Ernst spelar bankens säkerhetschef Birgitta Kechinsky.

Claes Månsson på en bild från ”Fartblinda”, en ny serie i TV4 och C More med premiär hösten 2019. Foto: Kaspars Dobrovolskis/CMore/TV4

”Det är ett väldigt bra manus som är tätt och spännande, och som ger plats för karaktärerna. Det är väldigt roligt! Dessutom var det väldigt roligt att jobba med och möta Matias Varela för första gången. Han är en skådespelare som lägger hundra procent och lite till. Jag blir bättre med honom. Snart ska jag möta Julia Ragnarsson och det ska bli fantastiskt”, säger Kajsa Ernst i en kommentar.

Jens Jonsson är huvudregissör för ”Fartblinda”, medan Johan Lundin regisserar ett antal av avsnitten.

Manus skrivs av seriens huvudförfattare Jesper Harrie tillsammans med Maria Karlsson och Jonas Bonnier.

”Fartblinda” beskrivs som en thriller och utspelar sig i den svenska finansvärlden och är delvis inspirerad av verkligheten. Carolina Neuraths debutroman med som seriens baseras på släpptes i januari 2016 och handlar om ekonomijournalisten Beatrice Farkas.

Kajsa Ernst som Birgitta Kechinsky i ”Fartblinda”, en ny serie baserad på Carolina Neuraths roman. Foto: Kaspars Dobrovolskis/TV4/CMore

Mer om handlingen: ”Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar. Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande.

Vidare: ”En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.”

Fartblinda” produceras av FLX för C More och TV4 och är en samproduktion med Film Capital Stockholm fund. All3Media distribuerar ”Fartblinda” internationellt.

”Fartblinda” har premiär hösten 2019 på C More och TV4.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Fartblinda” i TV4