Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Netflix gör tv-serie av Harlan Cobens ”Främlingen” – Richard Armitage i huvudrollen

Richard Armitage spelar huvudrollen när Netflix gör tv-serie av Harlan Cobens roman ”Främlingen”. Åtta avsnitt är beställda – inspelningen förväntas börja våren 2019.

Det var i somras som det blev officiellt att Harlan Coben och Netflix skulle samarbeta för att levandegöra 14 av författarens projekt, både gamla och nya, på streamingtjänsten.

Först ut: ”Safe”, där Michael C. Hall gör huvudrollen.

Nu är det klart att ett av de kommande projekten blir en tv-serie baserad på Cobens roman ”Främlingen”. Richard Armitage, känd från ”Hobbit”-filmerna och tv-serier som ”Hannibal”, ”Berlin Station”, ”Strike back” och ”Spooks” spelar huvudrollen.

”Främlingen” är en thriller som beskrivits som en roman om ”lögnens makt och förbannelse”.

Richard Armitage spelar Adam Price, som tillsammans med sin fru har två vara, ett bra jobb och underbart hus. En kväll träffar Adam Price en främling på en bar, som avslöjar en hemlighet om Adams fru Corinne.

Snabbt inser Adam att hans äktenskap är baserat på lögner och han dras in i en konspiration där människoliv står på spel.

Harlan Coben är exekutiv producent för serien, som har fått titeln ”The Stranger”. Danny Brocklehurst är huvudmanusförfattare.

Inspelningen förväntas börja under våren 2019 – ännu finns inget premiärdatum på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix tv-serier