Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Vår tid är nu”-producenten går vidare – blir tv-dramachef på SF Studios

Hedda Stiernstedt och Adam Lundgren på en bild från ”Vår tid är nu” säsong 2, en serie som Susann Billberg Rydholm producerat. Hon blir nu ny tv-dramachef på SF Studios. Foto: Johan Paulin/SVT

Susann Billberg Rydholm lämnar Jarowskij och blir ny tv-dramachef på SF Studios. I ett pressmeddelande säger Billberg: ”Jag ser mycket fram emot att kunna använda min erfarenhet i den här nya spännande rollen.”

SF Studios växlar upp och gör det med en av de senaste årens mest framgångsrika svenska producenter. 

I ett pressmeddelande avslöjas nu att Susann Billberg Rydholm, central för ”Vår tid är nu”-succén i SVT, lämnar Jarowskij för att bli ny tv-dramachef på SF Studios.  Titeln innebär att Susann Billberg Rydholm leder ”utveckling och produktion av tv-drama i Sverige, Danmark och Norge”. 

Tim King, EVP Production på SF Studios, säger i en kommentar: 

”Jag är mycket glad att en producent med Susanns kunnande och långa erfarenhet har beslutat sig för att börja på SF Studios och axla ansvaret för att leda vår tv-produktion. SF Studios har vuxit till en ledande producent av tv-drama i Norden och jag är övertygad om att Susanns starka ledaregenskaper och djupa förståelse för producentrollen kommer att stärka vår position ytterligare.”

Bland de tv-serier SF Studios har producerat de senaste åren märks ”Alex” och ”Advokaten” hos Viaplay, ”Jägarna” med Rolf Lassgård på C More och TV4, samt danska serierna ”Badhotellet” och ”Rita” i Danmark. 

Susann Billberg Rydholm lämnar Jarowskij och blir ny tv-dramachef på SF Studios. Foto: SF Studios

Susann Billberg Rydholm har tidigare bland annat producerat ”Lasermannen” samt linjeproducerat ”Millennium”-trilogin. De senaste åren har Billberg Rydholm jobbat med ”Vår tid är nu” och varit en av de centrala personerna bakom seriens framgångar. 

I pressmeddelandet från SF Studios säger Susann Billberg Rydholm: 

”Efter arton år som aktiv producent har tiden kommit för mig att pröva något nytt. Jag ser mycket fram emot att kunna använda min erfarenhet i den här nya spännande rollen. Jag är framför allt glad över att få bli en del av ett bolag som har en så lång och fantastisk historia inom film och tv i Norden.”

Susann Billberg Rydholm börjar jobba på SF Studios i mars. Den tredje och sista säsongen av ”Vår tid är nu” har premiär hösten 2019 i SVT.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu”