Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Criminal minds” läggs ner efter 325 avsnitt – säsong 15 blir seriens sista

Långköraren ”Criminal minds” läggs ner. Säsong 15 blir seriens sista. Sammanlagt kommer ”Criminal minds” att sändas i 325 avsnitt. Foto: ABC Studios/Kanal 5

Efter 325 avsnitt läggs ”Criminal minds” ner. Säsong 15 blir seriens sista.

”Criminal minds” förnyas och läggs ner. 

Beskedet kom i natt svensk tid: CBS ger grönt ljus för en femtonde och sista säsong, som består av tio avsnitt. Dessa kommer spelas in i direkt anslutning till nu pågående fjortonde säsongen, som hade premiär i oktober i USA. 

När  ”Criminal minds” går i mål kommer serien ha sänts i 325 avsnitt, vilket gör den till en av de längsta dramaserierna någonsin. 

I Sverige har serien sänts på Kanal 5, och när den ska beskrivas i en presstext görs det på följande vis: ”Elitteamet BAU, bestående av gärningsmannaprofilerare inom FBI, kämpar för att analysera de mest förvridna kriminella hjärnorna i landet för att förutsäga deras nästa drag, innan de mördar igen”. 

Jeff Davies är upphovsman till ”Criminal minds” och i seriens ensemble finns Joe Mantegna, Paget Brewster, Matthew Gray Gubler, A.J. Cook, Aisha Tyler, Kirsten Vangsness, Adam Rodriguez och Daniel Henney. 

Skådespelaren Thomas Gibson gjorde rollen som Aaron Hotchner i elva säsonger, men fick sparken efter ett bråk med en producent på inspelningsplats.  

I seriens tre första säsonger medverkade Mandy Patinkin i en av seriens bärande roller. Numera är han mest känd som Saul Berenson i ”Homeland”. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Kanal 5:s tv-serier