Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Premiärdatum för Colin Nutleys miniserie ”Bröllop, begravning och dop” – se första bilderna

Molly Nutley och Angelika Prick gör två av huvudrollerna i Colin Nutleys nya miniserie ”Bröllop, begravning och dop” som har premiär 7 februari på C More och 20 februari i TV4. Foto: Linus Hallsenius/C More

Här är de första bilderna från Colin Nutleys nya miniserie ”Bröllop, begravning och dop”. Premiär är det 4 februari på C More – serien sänds även med start 17 februari i TV4. 

Colin Nutleys nya miniserie ”Bröllop, begravning och dop” har blivit med premiärdatum och det är tvillingar. 

Miniserien har först urpremiär på C More den 4 februari. Någon vecka senare, den 17 februari, sänder TV4 det första av sammanlagt fyra avsnitt.

”Bröllop, begravning och dop” är det miniserie som Spoiler alert kunde berätta om redan i juni förra året – sedan dess har ensemblen presenterats och nu delar Bonnier Broadcasting även med sig av de första bilderna från serien. 

Samtidigt beskrivs handlingen som följer: Två ganska olika familjer flätas samman när Meja (Molly Nutley) och Sunny (Angelika Prick) väljer att gifta sig på den svenska landsbygden. Tio minuters ohämmad dårskap under deras bröllop leder till en årslång resa som vänder upp och ner på allas liv. Följ med på en resa genom huvudkaraktärernas liv, kantade av både berusande glädje och skoningslös sorg.”

”Bröllop, begravning och dop” har premiär 7 februari på C More och den 20 februari i TV4. Foto: Linus Hallsenius/C More

Utöver Molly Nutley och Angelika Prick finns även Helena Bergström, Maria Lundqvist, Philip Zandén, Johan H:son Kjellgren, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Andreas T Olsson, Josette Bushell-Mingo och Alexander Karim i seriens huvudensemble. 

”Bröllop, begravning och dop” är Colin Nutleys andra miniserie på C More. Den första, ”Saknad”, hade premiär i januari 2017. 

Helena Bergström, Maria Lundqvist och Colin Nutley jobbade senast tillsammans med filmen ”Heartbreak hotel”. Nu återförenas trion för ”Bröllop, begravning och dop”. Foto: Linus Hallsenius/C More

I samband med att jag kunde berätta att Bonnier Broadcasting gett ”Bröllop, begravning och dop” grönt ljus beskrev Colin Nutley miniserien som en avlägsen kusin till ”Änglagård”. Han sa också: 

– Det finns vissa tillfällen när man samlas i grupp som familj eller familjer – det brukar vara under bröllop, begravningar och dop. Det har alltid fascinerat mig eftersom man träffar människor som man inte har träffat på flera år, människor som man älskar, människor som man vill slå till och så vidare. Men ändå så träffas man. Det är som man säger: man väljer sina vänner, men din familj väntar på dig när du föds. 

– Jag vill få tittarna att skratta och gråta och få dem att känna hopp. Så ska man kalla det något så är det en dramakomedi. 

Colin Nutley har skrivit och regisserar ”Bröllop, begravning och dop”, som produceras av Helena Bergströms och Nutleys produktionsbolag Sweetwater och är en samproduktion med Nordisk Film och Film i Väst. 

”Bröllop, begravning och dop” har premiär 4 februari på C More och den 17 februari i TV4. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s och C Mores tv-serier