Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för ”Killing Eve” säsong 2 med Sandra Oh, Jodie Comer på HBO Nordic

”Killing Eve” säsong 2 har svensk premiär 8 april på HBO Nordic. Här syns Sandra Oh på en av de första bilderna från de nya avsnitten. Foto: BBC America/HBO Nordic

”Killing Eve” säsong 2 med Sandra Oh och Jodie Comer har fått ett svenskt premiärdatum. Den 8 april börjar andra omgången på HBO Nordic – här är några av de första bilderna. 

Härliga tider. 

På årets Golden Globes vann Sandra Oh en statyett för sin roll i första säsongen av ”Killing Eve” – nu har tv-seriens andra säsong fått ett svensk premiärdatum. 

Den 8 april börjar HBO Nordic sända de nya avsnitten, som är åtta till antalet. 

Utöver Sandra Oh och Jodie Comer är det även bekräftat att ett antal nya skådespelare finns med i ensemblen, bland dessa: Henry Lloyd-Hughes, Shannon Tarbet, Nina Sosanya, Edward Bluemel och Julian Barratt.

”Killing Eve” var en av de allra bästa tv-serierna förra året och förnyades några dagar innan första säsongen hade premiär. 

Jodie Comer som Villanelle på en bild från ”Killing Eve” säsong 2. Foto: BBC America/HBO Nordic

”Killing Eve” baseras på Luke Jennings böcker om yrkesmördaren Villanelle. I seriens jagas hon av säkerhetsagenten Eve i vad som beskrivs som en ”dödlig katt och råtta-lek som inte liknar någon spionhistoria tittarna har sett”.

När ”Killing Eve” börjar har Eve (Sandra Oh, känd framför allt från ”Grey’s Anatomy”) ett för henne tråkigt skrivbordsjobb på MI5. Hon har misstankar om att det finns en okänd kvinnlig yrkesmördare som använder Europa som sin egen lekplats. Ingen tror henne.

Tittarna är däremot medvetna om att denna skickliga mördarmaskin är Villanelle (Jodie Comer), en psykopat utan ett uns empati.

Sandra Oh vann en Golden Globe för sin roll första säsongen av ”Killing Eve”. Här syns hon i den andra omgången, som har svensk premiär 8 april på HBO Nordic. Foto: BBC America/HBO Nordic

Enligt ett synopsis för nya ”Killing Eve” börjar säsong 2 kort efter händelserna i första säsongsavslutningen. Vidare: ”Villanelle har försvunnit, och Eve försöker handskas med om kvinnan hon knivhuggit fortfarande lever eller har dött. Eve måste hitta Villanelle innan någon annan gör det.. men, oturligt nog, är hon inte den enda som letar efter henne”. 

En annan sak som hänger kvar från säsongsavslutningen: Villanelle skjuter sin handledare Konstantin, som spelas av Kim Bodnia, och det nämns senare att han har dött. Samtidigt: tittaren får aldrig se Konstantin dö, och det finns bilder som visar att Bodnia varit på plats under inspelningen av ”Killing Eve” säsong 2. Samtidigt kan det ha varit för flashbacks. 

Sandra Oh som Eve Polastri och Fiona Shaw som Carolyn Martens i ”Killing Eve” säsong 2. Foto: BBC America/HBO Nordic

Phoebe Waller-Bridge skrev och var showrunner för första säsongen av ”Killing Eve”. När det gäller den andra omgången avsnitt har Emerald Fennell tagit över rodret som huvudförfattare, samtidigt som Phoebe Waller-Bridge fortfarande är knuten till serien som exekutiv producent. 

”Killing Eve” säsong 2 har premiär 8 april på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om HBO Nordics tv-serier