Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De är klara ”Game of thrones” prequelserie – Naomi Watts i en av huvudrollerna

Åtta nya skådespelare och en regissör är klara för den prequelserie till ”Game of thrones” vars pilotavsnitt spelas in senare i år. Foto: HBO

Åtta nya skådespelare och en regissör. Nu börjar ”Game of thrones” prequelserie ta form. 

Naomi Watts är fortfarande det mest kända namnet – tidigare har HBO även berättat att även Josh Whitehouse har en bärande roll i den prequelserie som ännu inte har en officiell titel. 

Nu är det även klart att S.J. Clarkson regisserar pilotavsnittet, samtidigt som ensemblen fylls på med åtta nya skådespelarnamn. 

Bland dessa finns personer som medverkat i ”Star Wars”, ”The Last Kingdom” och ”Narnia”-filmerna. 

Det var i juni förra året som HBO bekräftade att man beställt ett pilotavsnitt av det som ska vara en första spinoff på ”Game of thrones”, vars åttonde och sista säsong har premiär i april. 

Manus skrivs av Jane Goldman och George R.R. Martin.

Jane Goldman – hon har tidigare varit med och gjort ”Kingsman: The Secret Service”, ”X-Men: First Class” och ”Kick-Ass” – kommer agera showrunner skulle serien få grönt ljus efter pilotavsnittet. 

På brittiska regissören S.J. Clarksons meritlista finns bland annat ”Collateral”, ”Orange is the new black”, ”Bates motel” samt pilotavsnittet för Netflix originalserie ”Jessica Jones”. SJ Clarkson är även påtänkt som regissör för nästa ”Star trek”-film. 

Som alltid med alla saker knutna till ”Game of thrones” är det mesta hemligt och därför finns ännu inga beskrivningar av de rollfigurer som seriens skådespelare ska gestalta. De enda som hittills är känt är att Naomi Watts spelar ”en karismatisk societetsdam som har en mörk hemlighet”. 

Watts och Josh Whitehouse får sällskap av följande skådespelare: Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp och Toby Regbo. 

Naomi Watts på en bild från Netflix nya originalserie ”Gypsy”. Foto: Netflix

I en log-line som HBO tidigare delat med sig av går det att läsa följande om handlingen i det nya ”Game of thrones”-projekt: ”The series chronicles the world’s descent from the golden Age of Heroes into its darkest hour. And only one thing is for sure: From the horrifying secrets of Westeros’ history to the true origin of the white walkers, the mysteries of the East, to the Starks of legend… it’s not the story we think we know.”

Det handlar alltså om en prequel som utspelar sig tusentals år innan händelserna i ”Game of thrones”. En nyckelmening är ”the age of heroes”, det vill säga ”hjältarnas tidsålder”. Ska man tro George R.R. Martins tidigare historieskrivning i denna värld av is och eld så är det en tid då nya kungariken såg dagens ljus och även gick under samtidigt som stordåd uträttades och nya adelshus bildades. 

Under Hjältarnas tidsålder lever också Brandon byggaren – alltså snubben som byggde muren/The Wall och senare även Winterfell och därmed bildade ätten Stark.

Dessutom: Den långa natten, vintern som varade i generationer och under vilken den ursprungliga Azor Ahai ska ha besegrat de där nedrans vålnaderna som försökte förgöra ljuset och värmen. 

Det som även är intressant: i prequelserien är Westeros en annorlunda plats: Kings Landing existerar inte så som tittarna känner staden i ”Game of thrones”; Järntronen är inte ett koncept; Targaryens som släkt är inte välkända och därmed inte heller deras drakar. 

Pilotavsnittet till prequelserien spelas in senare i år. Om HBO därefter ger serien grönt ljus förväntas den ha premiär tidigast 2020. Ännu finns ingen officiellt titel, även om George R.R. Martin har föreslagit ”The Long night”. 

Den åttonde och sista säsongen av ”Game of thrones” har svensk premiär i april på HBO Nordic och C More.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Game of thrones”