Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Premiärdatum för ”Stranger things” säsong 3 på Netflix – nio nya avsnitt sommaren 2019

”Stranger things” säsong 3 är på nio avsnitt och har premiär 4 juli 2019. Foto: Netflix

”Stranger things” säsong 3 har fått ett premiärdatum. Den 4 juli blir de nio nya avsnitten tillgängliga på Netflix. 

”En sommar kan förändra allt”, menar Netflix på den första postern för ”Stranger things” säsong 3, som nu har fått ett premiärdatum.

Den 4 juli 2019 är streamingtjänstens originalserie tillbaka med nio nya avsnitt, som  utspelar sig sommaren 1985. 

I samband med att 2018 blev 2019 delade Netflix även med sig av en teaser, som innehåller klipp från tv-programmet ”Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve” – sekvenserna avbryts i sedvanlig ”Stranger things”-stil och då går det att snabbt läsa om något som kallas för ”Program SilverCatFeeds”. 

Sedan tidigare är det klart att seriens huvudensemble – Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder, Noah Schnapp, Caleb Mclaughlin, Gaten Matarazzo, David Harbour, Natalia Dyer, Charlie Heaton och Joe Keery – är med i de nya avsnitten. 

Bland nykomlingarna märks Maya Thurman-Hawke – hon är dotter till Uma Thurman och Ethan Hawke – samt Jake Busey och Cary Elwes.

Rollfigurerna Max (Sadie Sink) och Billy (Dacre Montgomery), som var nya i ”Stranger things” säsong 2, medverkar även de i de nya avsnitten. Bekräftat är också att Lucas lillasyster Eric (Priah Ferguson) kommer ha större betydelse i säsong 3 än i de två första omgångarna. 

I december avslöjades att säsongens avsnittstitlar är ”Suzie, Do You Copy?”, ”The Mall Rats”, ”The Case of the Missing Lifeguard”, ”The Sauna Test”, ”The Source”, ”The Birthday”, ”The Bite” och ”The Battle of Starcourt” (de svenska titlarna smakar naturligtvis inte lika bra i munnen: ”Suzie, hör du mig?”, ”Centrumråttorna”, ”Fallet med den försvunna badvakten”, ”Bastutestet”, ”Källan”, ”Födelsedagen”, ”Bettet” och ”Slaget om köpcentret”). 

Den sistnämnda titeln är extra intressant med tanke på att det i den första teasern för ”Stranger things” säsong 3 berättas att köpcentret Starcourt ska lanseras i Hawkins, staden där Netflix originalserie utspelar sig. 

”Stranger things” säsong 3 har premiär 4 juli 2019 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier