Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Adam Pålsson om nya serien ”Dirigenten”: ”Jag har så otroligt höga krav på mig själv”

Adam Pålsson spelar huvudrollen i ”Dirigenten”, en ny originalserie på C More och TV4. Foto: C More

Han vill ständigt slå personbästa. De högra kraven som Adam Pålsson, 30, ställer på sig själv beskriver han först som ”rätt outhärdliga” för att sedan säga: ”Det är nästan så att jag känner att jag inte kan jobba med det här”. 

Han slog igenom på bred front i ”Torka aldrig tårar utan handskar”. 

2017 spelade Adam Pålsson huvudrollen i hyllade tv-serien ”Innan vi dör” och fortsatte sedan sitt framgångståg som Ted Gärdestad på bio i filmen ”Ted – För kärlekens skull”. 

Nu spelar han huvudrollen i TV4:s och C More:s nya originalserie ”Dirigenten”, som Mikael Håfström regisserar. 

”Dirigenten” är en thrillerserie som utspelar sig runt millennieskiftet – serien baseras på första romanen i Camilla Grebes och Paul Leander Engströms Moskva noir-trilogi.

För Adam Pålsson innebar det bland annat att han fick lära sig ryska och, som han uttryckte det när vi pratade vid ett tidigare tillfälle, ”en oerhört, oerhört intensiv inspelning”. 

– Det finns så många privilegier med det här jobbet, särskilt en sådan här gång då jag fick en personlig lärare som lärde mig ryska, säger Adam Pålsson nu och fortsätter: 

– Samtidigt: när man gör en huvudroll så är man med i varje scen och då funderar väl varje frisk människa på hur publiken ska stå upp med att titta på mig hela tiden. Gör man mindre roller kan man ta ut svängarna, men här är det jag som är narrativet, samtidigt som jag inte vill vara enahanda. Så det gäller att portionera ut allt det där. 

Nu när du har ”Dirigenten” i backspegeln på riktigt, hur ser du på inspelningen?

– Jag ser det som en väldigt koncentrerad tid i mitt liv som var oerhört arbetsam, men också fullmatad med massa, massa glädje. Det var allt jag kunde drömma om egentligen, att få bära en roll på det här sättet. 

Kände du av den berömda pressen?

– Ja, jag har så otroligt höga krav på mig själv, och det blir faktiskt bara högre för varje gång. De kraven är rätt outhärdliga. Det är nästan så att jag känner att jag inte kan jobba med det här, för jag kan inte se det som ett gig. 

Är det för att du ser tillbaka på det du har gjort tidigare och känner att du måste vara bättre?

– Ja, jag skulle nog säga att det är så, och då tittar jag nästan aldrig tillbaka. Jag ger mig inte tid att sitta ner och njuta lite, utan det är nästa projekt på en gång och då måste det bli bättre.  

– Samtidigt är det de kraven som triggar mig, för jag tänker att det är sista jobbet jag gör, så då samlar jag krafterna en sista gång. Det är som att jag vill slå mitt personbästa varje gång. Jag säger inte att lyckas, men fan vad det är tungt alltså. 

Skönt och mysigt då att Celie (Adam Pålssons flickvän) spelar din rollfigurs sekreterare i serien. 

– Mycket. Att få dela vardagen på ett sådant sätt trots att serien spelades in i Litauen, det är som jag säger: jag är bara glad att jag fick lov att uppleva det. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Dirigenten” i TV4 och C More