SPOILER ALERT

Viaplay köper rättigheterna till nya tv-serien ”Deadly Class” – svensk premiär 17 januari

Benedict Wong och Benjamin Wadsworth på en bild från ”Deadly Class”, en ny tv-serie som har svensk premiär på Viaplay den 17 januari 2019. Foto: Sony/Viaplay

Spoiler alert kan nu berätta att Viaplay köpt rättigheterna till ”Deadly Class”, en ny tv-serie om en elitskola för lönnmördare. Premiär är det 17 januari 2019. 

Kings Dominion är inte vilken skola som helst, utan utbildar lönnmördare och är även platsen där nya tv-serien ”Deadly Class” bland annat utspelar sig. 

I centrum står Marcus, spelad av Benjamin Wadsworth. Han är hemlös när han rekryteras till Kings Dominion, där Benedict Wongs rollfigur, en rektor vid namn Lin, styr och ställer och leder arbetet med att lära barn till kriminella att bli lönnmördare. 

Spoiler alert kan nu berätta att NENT Group köpt rättigheterna till ”Deadly Class” och kommer sända serien på Viaplay med start 17 januari 2019. 

Utöver nämnda skådespelare medverkar bland andra Michel Duval, Maria Gabriella De Faria, Lana Condor, Liam James och Luke Tennie i serien. 

”Deadly Class utspelar sig i slutet av 80-talet och baseras på serietidningarna med samma namn av Rick Remender och Wesley Craig.  

Rick Remender och Mies Orion har utvecklat ”Deadly Class” för tv. Serien har Mick Betancourt som showrunner och bröderna Anthony och Joe Russo – de har regisserat ett antal Marvel-filmer – som producenter. 

”Deadly Class” har svensk premiär 17 januari 2019 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier