Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hemligheten i omtalade ”Vår tid är nu”-bilden avslöjad: ”Den är lite av en rebus i sig”

Hedda Stiernstedt, Mattias Nordkvist och Adam Lundgren på en bild från ”Vår tid är nu” säsong 2. Tv-seriens tredje och sista säsong har premiär hösten 2019 i SVT. Foto: Johan Paulin/SVT

Mysteriet är löst. Spoiler alert kan nu berätta om hemligheten i den omtalade ”Vår tid är nu”-bilden. ”Den är lite av en rebus i sig”, säger Jan-Erik Westman på SVT. 

”Vår tid är nu” säsong 2 gick i mål för en vecka sedan. 

Under säsongens tio avsnitt hände mycket – bland annat det här, det här och det här. 

Hösten 2019 är den populära serien tillbaka med åtta nya avsnitt i det som är tredje och sista säsongen för ”Vår tid är nu”. 

Alldeles i slutet av årets säsongsfinal finns en scen som har stor betydelse för det som komma skall. 

Jag har nu fått bekräftat att SVT smög in en tydlig hänvisning till detta redan i kampanjbilden för ”Vår tid är nu” säsong 2. 

Så: låt oss ta det från början. 

Här är kampanjbilden för andra omgången av ”Vår tid är nu”: 

SVT:s kampanjbild för ”Vår tid är nu” säsong 2. Foto: Carl-Henrik/SVT

Mellan Josefin Neldén och Rasmus Troedsson – de spelar Margareta ”Maggan” Nilsson respektive ”Bellan” Roos – syns en person i skuggorna, på väg ut från restaurang Djurgårdskällaren. Till skillnad från de andra två personerna i bildens bakgrund har han tydlig blick mot bordet där seriens huvudensemble sitter. 

(notera för övrigt också att Hedda Stiernstedt, som spelar Nina Löwander, precis som på första säsongens kampanjbild har en röd klänning och är den enda som tittar in i kameran. Vidare: övriga personer i bakgrunden av bilden är statister). 

Hans namn nämns några få gånger i de avslutande avsnitten av ”Vår tid är nu” säsong 2, men det är först i säsongsfinalens slutmontage som Mirko Kostelic får ett ansikte. I och med det frågade jag seriens huvudmanusförfattare Malin Nevander och Ulf Kvensler vad de kunde berätta om seriens nya rollfigur. Ulf Kvensler svarade: 

– Vi vill nog inte berätta allt om Mirko Kostelic, det blir roligare för tittarna att upptäcka honom under säsong 3. Men det stämmer att han kommer få stor betydelse. Vi kan också avslöja att han kör en flott amerikansk bil.

Nemanja Stojanovic som Mirko Kostelic i finalen av ”Vår tid är nu” säsong 2. I spegeln syns Simone Coppo, som spelar Angelo i serien. Foto: SVT

Nemanja Stojanovic, 27, har tidigare synts i första säsongen av Viaplays originalserie ”Alex” samt spelade en bärande roll som Alex Popovic i ”Springfloden” säsong 2 i SVT. 

Nemanja Stojanovic spelar dessutom Mirko Kostelic i ”Vår tid är nu” och är alltså den person som syns i bakgrunden mellan Maggan och Bellan på kampanjbilden för ”Vår tid är nu” säsong 2. 

– Ambitionen för de två kampanjbilder som vi har skapat har varit att bygga en händelse som är ett koncentrat av seriens säsonger, alltså vad som utspelar sig och hur positionerna mellan rollfigurerna ser ut när säsongen börjar, säger Jan-Erik Westman, kommunikationsansvarig på SVT och fortsätter: 

– Man kan hitta mycket i bilden och man kan läsa den länge och hitta detaljer att fundera på och spekulera kring. Bilden är lite av en rebus i sig. 

Och med facit i hand är det därför som rollfiguren Mirko står i bakgrunden, tittandes mot seriens huvudrollsfigurer? 

– Ja, att placera Mirko i skuggorna på bilden för säsong 2, där han är med i sista avsnittet, är på något sätt en hint om vad som kommer i säsong 3. Nu har han ruvat i skuggorna, men i tredje säsongen blir hans roll tydligare och större. Då kommer det också framgå att han påverkar familjen och på vilket sätt han gör det. 

Det här måste betyda att den som har skarpa ögon och vill leta ledtrådar kommer ha en del att hämta i kampanjbilden för tredje och sista säsongen?

– Det finns saker att utläsa i den bilden också. Faktiskt ganska många spännande saker. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Vår tid är nu” i SVT

# ”Vår tid är nu” säsong 3 har premiär hösten 2019 i SVT. Ulf Kvensler och Malin Nevander är huvudförfattare samtidigt som Johan Rosenlind och Pernilla Oljelund skriver manus. Anna Zackrisson, Andrea Östlund och Harald Hamrell regisserar de åtta avsnitten.

# Seriens huvudensemble – Hedda Stiernstedt, Mattias Nordkvist, Adam Lundgren, Josefin Neldén, Charlie Gustafsson, Ida Engvoll, Simone Coppo och Rasmus Troedsson – medverkar alla i säsong 3. Tillbaka i sina respektive roller är också Anna Bjelkerud, Tova Magnusson och Caroline Söderström.

# Jag har även fått bekräftat att Evin Ahmad, Agnes Lindström Bolmgren, Oskar Laring och Julia Heveus är nya i ensemblen för ”Vår tid är nu” säsong 3.

# ”Vår tid är nu” produceras av Jarowskij – Susann Billberg är producent – i en samproduktion mellan SVT, Viaplay och Film i Väst.