Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Avslöjar: Josephine Bornebusch gör serie för Viaplay med Sverrir Gudnason och Johan Ulveson

”Älska mig” är en ny tv-serie som Josephine Bornebusch gör för Viaplay. Planerad premiär hösten 2019. Foto: Frida Wendel/Viaplay

Spoiler alert kan nu berätta att Josephine Bornebusch gör en ny tv-serie för Viaplay. ”Älska mig” har premiär hösten 2019 – i rollistan finns bland andra Sverrir Gudnason, Johan Ulveson och Görel Crona samt Bornebusch själv, som även regisserar och skrivit seriens manus. 

”Älska mig” är en ny originalserie hos Viaplay på sex avsnitt med planerad premiär hösten 2019. 

Bakom serien står Josephine Bornebusch, som skrivit manus, regisserar och även gör en av huvudrollerna. 

”Älska mig” beskrivs som en dramakomedi där handlingens fokus är på ”tre generationer genom vänskap, sorg, frigörelse och romantik”. 

Inspelningen av ”Älska mig” har startat i Stockholm – i rollistan finns bland andra Sverrir Gudnason, Johan Ulveson, Görel Crona och Ia Langhammer, liksom Gustav Lindh, Sofia Karemyr och Dilan Gwyn. 

Josephine Bornebusch: 

”Det här är en serie som handlar om relationer och hur man hanterar kärlek i olika skeden av sitt liv. En varm serie om livet, från start till slut. Det känns som att jag måste nypa mig i armen varje dag. Sjukt roligt och spännande och overkligt och lustfyllt och skrämmande och givande och lärorikt och… jag kan bara fortsätta.”

Josephine Bornebusch har skrivit manus till ”Älska mig”, regisserar seriens sex avsnitt och gör en av huvudrollerna. Foto: Særún Norén/Viaplay

Fredrik Ljungberg är programdirektör på Viaplay och har följande att säga om ”Älska mig” i en kommentar: 

”Med en sådan mångbottnad talang som Josephine och den rollistan kan vi se fram emot 2019 års stora feelgood-hit. Jag är oerhört entusiastisk över att följa den här produktionen då den ger ett unikt tillskott – inte bara till Viaplay, utan till hela Nordens serieutbud. ”Älska mig” är en romcom i dess rätta bemärkelse och med Josephines förmåga att skapa situationer där man både skrattar och känner igen sig, kan detta inte bli annat än magiskt.”

Josephine Bornebusch, 37, är även aktuell i nya säsongen av ”Solsidan”, som har planerad premiär nästa år. Förutom att spela ”Mickan” Schiller ska  Bornebusch även regissera två avsnitt. 

Tidigare har Josephine Bornebusch även regisserat ”LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet”, som hade premiär i somras. 

”Älska mig” produceras av Sofie Palage på Warner Bros. Sverige i samproduktion med Viaplay och Film Capital Stockholm fund. Josephine Bornebusch har skrivit seriens manus och regisserar de sex avsnitten. 

”Älska mig” har planerad premiär på Viaplay hösten 2019. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier