SPOILER ALERT

Trailer till ”Parfymen” – ny tysk originalserie på Netflix, premiär 21 december

”Parfymen” är en ny originalserie på Netflix som har premiär 21 december 2018. Foto: Netflix

”Parfymen” är baserad på en storsäljande roman och en ny tysk originalserie hos Netflix. Premiär är det 21 december – här är första trailern. 

Den nya serien baseras på Patrick Süskinds roman ”Parfymen – Berättelsen om en mördare”, som, som kanske bekant, har filmatiserats tidigare. Då, 2006, medverkade bland andra Ben Whishaw, Alan Rickman och Dustin Hoffman – nu handlar det om ett gäng tyska skådespelare. 

Handlingen i de sex avsnitten beskrivs som följer av Netflix: ”De var sex vänner på en internatskola som hade en gemensam passion – dofter. När en av dem blir brutalt mördad många år senare uppdagar polisutredningen chockerande hemligheter om gruppen.”

Netflix menar också att den tyska originalserien är presenterar berättelsen i en ”nutida, skakande tappning”. Hur det är med den saken återstår självklart att se, klart är i alla fall att tonen och den visuella framställningen påminner om ”Dark”, streamingtjänstens tyska hitserie.  

I rollistan för ”Parfymen” hittas August Diehl, Ken Duken, Friederike Becht, Susanne Wuest, Marc Hosemann, Natalia Belitski och Trystan Pütter.  

Philipp Kadelbach regisserar serien efter manus av bland andra Eva Kranenburg. 

”Parfymen” har premiär 21 december på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix orginalserier