Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Förändringarna kring ”Sveriges mästerkock” – nya säsongen har premiär 9 januari i TV4

”Sveriges mästerkock” är tillbaka i TV4 den 9 januari 2019. Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing sitter fortsatt i juryn. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

”Sveriges mästerkock” är tillbaka med nya avsnitt i TV4 den 9 januari 2019. Spoiler alert kan nu berätta om förändringarna kring det populära tv-programmet. 

Föga förvånande fortsätter ”Sveriges mästerkock” i TV4.   

Förra omgången, som sändes från januari till april 2018, landade på ett snitt av 1,1 miljoner tittare per avsnitt, så TV4:s beslut att låta ett av sina flaggskepp fortsätta segla är inte överraskande. 

Den nya säsongen har premiär 9 januari 2019 i TV4. Precis som tidigare är det Mischa Billing, Leif Mannerström och Markus Aujalay som sitter i juryn. 

Nu kan Spoiler alert berätta om förändringar kopplade till tv-programmet. 

”Efter stängning” hade premiär 2017 och är ett slags extrashow där de utslagna deltagarna i ”Sveriges mästerkock” får en chans att matbriljera framför Markus Aujalay.

”Efter stängning” har tidigare endast sänts i TV4 Play, men nu höjs temperaturen kring programmet. Med start den 30 januari får ”Efter stängning” tablåplats i Sjuan och förlängs till en halvtimme. 

Utöver att de utslagna kockarna från ”Sveriges mästerkock” matduellerar kommer Markus Aujalay även ha ett slags masterclass i början av varje avsnitt. 

Aujalay ska bland annat visa olika tekniker och rätter tänkta att fungera som ett slags inspiration för den tävling som sedan följer. 

Ett slags fördjupning alltså, där Bonnier Broadcasting hoppas hålla kvar de matintresserade tittarna med lite mer matnörderi än i huvudprogrammet. 

Nya säsongen av ”Sveriges mästerkock” har premiär 9 januari i TV4. ”Efter stängning” med Markus Aujalay har premiär 30 januari i Sjuan. Både programmen blir tillgängliga i TV4 Play.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-program