Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”GW:s mord” flyttas – överraskande premiär för Leif GW Perssons tv-program

”GW:s mord” säsong 4 med Leif GW Perssons som programledare, har premiär 20 november i C More. Foto: Bonnier Broadcasting

Bonnier Broadcasting flyttar Leif GW Perssons tv-program ”GW Mord” och överraskar med ett tidig premiär. Redan 20 november finns nya säsongen tillgänglig på C More. ”Nu är det dags igen. För några klassiker i vår svenska kriminalhistoria”, säger Leif GW Persson om de åtta nya avsnitten. 

”GW:s mord” hade premiär våren 2017 i TV4. Sex avsnitt senare stod det klart att det skulle bli en andra omgång, som sändes sensommaren 2017. 

Under våren sändes så den tredje säsongen av ”GW:s mord”. Det var även i samband med detta som Leif GW Persson lämnade SVT för TV4. 

Nu flyttas ”GW:s mord” från TV4 till C More och programseriens fjärde omgång, som är på åtta avsnitt, har premiär redan 20 november på streamingtjänsten. 

Smart naturligtvis. 

”Jägarna”, som hade premiär förra veckan, drog rekordmånga nya betalande kunder till C More, och förhoppningen hos Bonnier Broadcasting är självklart att kunna locka nya prenumeranter även med ”GW:s mord”.  

I de nya avsnitten kommer polisprofessorn bland annat att gräva i Satanistmordet i Göteborg där två män, som tillhör en satanistisk ockult orden mördar en 36-årig man. 

Leif GW Personer ska även ”djupdyka i de omtalade sjukhusmorden på Malmö Östra sjukhus 1978-1979 där ett 18-årigt vårdbiträde förgiftar ett 20-tal patienter” samt ta upp det ”uppmärksammade kannibalmordet i Malmö 1979 där en 31-årig man dränker, styckar och därefter äter delar av en 28-årig kvinna som han haft kontakt med”. 

David Lillemägi är exekutiv producent för ”GW:s mord” och säger i en kommentar: 

”Leif GW Perssons unika berättande fortsätter i ”GW:s mord” och denna säsong får tittarna streama åtta nya avsnitt på C More. Det är välkända mordfall, som vanligt med Leifs unika kunskap som grund när utredningarna dissekeras.”

”GW:s mord” säsong 4 har premiär 20 november i C More – två nya avsnitt blir tillgängliga varje tisdag. De åtta avsnitten förväntas ha premiär i TV4 någon gång under 2019. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om tv-serier på C More