Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Modus” med Melinda Kinnaman kan vinna prestigepris: ”Det är helt otroligt”

Melinda Kinnaman och Henrik Norlén spelar huvudrollerna i ”Modus”, vars andra säsong nominerats till C21 Awards. Foto: TV4

TV4:s ”Modus” har nominerats till prestigepriset C21 Drama Awards. Bland konkurrenterna finns bland andra ”The Handmaid’s Tale”, ”Stranger things” och ”Ozark”. ”Det är helt otroligt att vi är med och tävlar i den absoluta toppen, mot de största serierna i världen just nu”, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More. 

Det är den andra säsongen av ”Modus” som nu har nominerats till C21 Internationell Drama Awards i kategorin Bästa återkommande dramaserie. 

TV4:s dramaflaggskepp är i fint sällskap, då övriga nominerade i kategorin är ”13 reasons why”, ”Ozark”, ”Fauda”, ”The Handmaid’s Tale” och ”Stranger things”. 

– Det är helt otroligt att vi är med och tävlar i den absoluta toppen, mot de största serierna i världen just nu, säger Josefine Tengblad, dramachef på TV4 och C More och fortsätter: 

– Som exempel kan nämnas att ”Modus” är en av de största skandinaviska tittarsuccéerna på BBC genom tiderna. Det är ett kvitto på att den stora satsning som C More och TV4 gör på högkvalitativa dramaserier är helt rätt och går hem inte bara hos vår publik, utan också på en internationell marknad. 

Förra året prisades Björn Steins och Måns Mårlinds tv-serie ”Midnattssol” samt FLX-producerade ”Fallet” på galan. 

Tidigare år har John Rencks miniserie ”Ettor och nollor”, Sofia Helin samt ”Bron” vunnit på C21 Awards. 

Kim Cattrall som Helen Tyler i ”Modus” säsong 2. Foto: TV4

Lisa Siwe är konceptuerande regissör för ”Modus” säsong 2, som produceras av Sandra Harms på Miso Film. Mai Brostrøm och Peter Thorsboe är manusförfattare till seriens två säsonger. 

Handlingen i ”Modus” säsong 2 utgår från ett statsbesök. Den amerikanska presidenten Helen Tyler besöker Stockholm och med det följer ett stort säkerhetspådrag. Ändå försvinner hon utan ett spår. Därmed är ett slags maktkamp mellan olika myndigheter igång och Inger Johanne och Ingvar är så klart involverade.

Det är på grund av statsbesöket som Warren Shifford, Inger Johannes tidigare mentor från FBI och presidentens närmaste man, är i Stockholm. Sedan, efter presidentens försvinnande, blir han naturligtvis kvar i stan.

I huvudrollerna syns Melinda Kinnaman och Henrik Norlén som Inger Johanne respektive Ingvar. Bland de internationella skådespelarnamnen märks främst Kim Cattrall och Greg Wise, men också Billy Campbell, som spelar presidentens make.

Danska Paprika Steen, Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani liksom Sigge Eklund finns syns även de i ”Modus” säsong 2, precis som Simon J Berger, Jonas Malmsjö, Annika Hallin, Gerhard Hoberstrofer och Marika Lagercrantz.

C21 Drama Awards ägde rum för första gången 2014 och evenemanget samlar en stor del av den internationella tv-dramabranschen. Årets gala äger rum den 28 november i London. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s dramaserier