Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Netflix beställer norsk originalserie av Adam Price – så här blir ”Ragnarok”

Netflix har beställt en ny norsk originalserie, som fått titeln ”Ragnarok”. Adam Price, som tidigare gjort ”Borgen” och ”Herrens vägar” är huvudmanusförfattare. Serien ska spelas in i Norge och Danmark nästa år. 

Netflix fortsätter att beställa nordiska dramaserier.

Det senaste exemplet är ”Ragnarok”, en ny norsk originalserie hos streamingtjänsten. Sex avsnitt är beställda och dessa ska spelas in under 2019.

Bakom serien står Adam Price, en av Danmarks mest uppmärksammade och prisade manusförfattare. Tidigare har han bland annat skapat och skrivit ”Borgen” samt ”Herrens vägar”. 

När det gäller ”Ragnarok” är Adam Price upphovsman, manusförfattare och exekutiv producent. 

I teamet som jobbar med ”Ragnarok” finns även Simen Alsvik (”Lilyhammer”), Meta Louise Foldager Sørensen (”Antichrist”, ”Melancholia”) och Stine Meldgaard Madsen (”Friheten”, ”Mercur”).

I pressmeddelande från Netflix går det att läsa att ”Ragnarok” utspelar sig i den ”vidsträckta och trollbindande norska landsbygden i den fiktiva staden Edda och är en modern tolkning av nordisk mytologi, anpassad till en gymnasiemiljö”. 

I en kommentar säger Adam Price: 

”Det är en stor ära att få vara med i skapandet av den nya norska Netflix-serien. Vi tror att Norden har en egen röst när det kommer till berättande och att vi kan visa det med den här serien, som skrivits av ett nordiskt team med författare från Norge, Sverige och Danmark.” 

Adam Price fortsätter: 

”Samtidigt kretsar serien kring klimatet, en fråga som berör människor över hela världen. Isbergen smälter snabbare än någon förväntat sig och vi går igenom långa perioder av torka. Vintrarna är för varma. Allt oftare drabbas vi av extrem kyla. Dessa är på alla sätt extrema väderförhållanden. Världen förändras, och vissa kan hävda att vi är på väg mot en ny Ragnarok. Om ingen ingriper i tid….”

Kelly Luegenbiehl, Vice President Originals Europe på Netflix, säger: 

”Jag är exalterad över att få presentera vår nya norska Netflix-serie och att få levandegöra berättelserna om nordisk mytologi i ett modernt sammanhang.”

”Ragnarok” är den senaste nordiska dramaserien som Netflix beställer. Första säsongen av danska ”The Rain” med Alba August i huvudrollen hade premiär i maj och har sedan dess förnyats för en andra säsong. 

Svenska produktionsbolaget FLX har dessutom spelat in streamingtjänsten första svenska originalserie, som baseras på Malin Persson Giolitos roman ”Störst av allt”. 

Per-Olav Sørensen och Lisa Farzaneh regisserar seriens åtta avsnitt efter ett manus av Camilla Ahlgren. 

”Ragnarok”, som produceras av SAM Productions, ska spelas in i Norge och Danmark nästa år. Ännu finns inget premiärdatum. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier