Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Naomi Watts får en av huvudrollerna i ”Game of thrones”-spinoff på HBO Nordic

Naomi Watts ska spela en av huvudrollerna i pilotavsnittet till ett nytt ”Game of thrones”-projekt, som utspelar sig tusentals år innan händelserna i serien där Emilia Clarke, Peter Dinklage och Kit Harington gör huvudrollerna. Foto: HBO

Naomi Watts har fått en av huvudrollerna i pilotavsnittet av HBO Nordics nya ”Game of thrones”-projekt. Jane Goldman och George R.R. Martin skriver manus till spinoff-serien som är en prequel. 

Det var i juni som HBO bekräftade att man beställt ett pilotavsnitt av det som ska vara en första spinoff på ”Game of thrones”. 

Manus skrivs av Jane Goldman och George R.R. Martin.

Nu är det även bekräftat att Naomi Watts ska det spela en av huvudrollerna i nämnda pilotavsnitt. 

Watts rollfigur beskrivs som ”en karismatisk societetsdam som har en mörk hemlighet”. 

Inspelningen av pilotavsnittet förväntas spelas in 2019. 

Jane Goldman – hon har tidigare varit med och gjort ”Kingsman: The Secret Service”, ”X-Men: First Class” och ”Kick-Ass” – kommer agera showrunner skulle serien få grönt ljus efter pilotavsnittet. 

HBO har samtidigt varit tydliga med att en spinoff ska ha premiär tidigast ett år efter seriefinalen av ”Game of thrones”. Eftersom den åttonde och sista säsongen av ”GoT” sänds 2019, går det att alltså att förvänta sig att 2020 är året som gäller för den här möjliga uppföljaren. 

Naomi Watts på en bild från Netflix originalserie ”Gypsy”. Foto: Netflix

I en log-line som HBO tidigare delat med sig av går följande att läsa om kanalens nya ”Game of thrones”-projekt: ”The series chronicles the world’s descent from the golden Age of Heroes into its darkest hour. And only one thing is for sure: From the horrifying secrets of Westeros’ history to the true origin of the white walkers, the mysteries of the East, to the Starks of legend… it’s not the story we think we know.”

Det handlar alltså om en prequel som utspelar sig tusentals år innan händelserna i ”Game of thrones”. En nyckelmening är att serien utspelar sig under ”the age of heroes”, det vill säga ”hjältarnas tidsålder”. Ska man tro George R.R. Martins tidigare historieskrivning i denna värld av is och eld så är det en tid då nya kungariken såg dagens ljus och även gick under samtidigt som stordåd uträttades och nya adelshus bildades. 

Under Hjältarnas tidsålder existerar också Brandon byggaren – alltså snubben som byggde muren/The Wall och senare även Winterfell och därmed bildade ätten Stark.

Dessutom: Den långa natten, vintern som varade i generationer och under vilken den ursprungliga Azor Ahai ska ha besegrat de där nedrans vålnaderna som försökte förgöra ljuset och värmen. 

Den nya ”Game of thrones”-serien är tänkt att vara en prequel vars handling utspelar sig under ”the age of heroes”. Det var under denna period som den ursprungliga Den långa natten gäckade människorna i Westeros. Foto: HBO.

Viktigt att notera är att HBO hittills endast beställt ett pilotavsnitt, vilket per automatik inte innebär att serien blir av. Ytterligare fyra ”GoT”-projekt finns i utveckling och kan bli verklighet. Minns också att ”Game of thrones” spelade in ett pilotavsnitt som ratades av HBO. 

Naomi Watts slog igenom i David Lynchs ”Mullholland Drive”. Sedan dess har hon medverkat i filmer som ”21 grams”, som hon Oscarsnominerades för, samt ”King Kong” och ”Diana”. Förra året gjorde Watts huvudrollen i Netflix originalserie ”Gypsy”, som lades ner efter en säsong. Watts gjorde även en av de bärande rollerna i ”Twin Peaks: The Return”.  

”Game of thrones” säsong 8, som är seriens sista, har svensk premiär 2019 på HBO Nordic. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Game of thrones”