Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Första trailer till ”Four hands menu”: Så blir Niklas Ekstedts nya serie – premiär 16 november på Viaplay

”Four Hands menu” är en ny originalserie på Viaplay med bland andra Niklas Ekstedt. Premiär det den 16 november. Foto: Viaplay

”Four hands menu” är Niklas Ekstedts nya dokumentärserie där några av världens främsta kockar medverkar. Premiär är det den 16 november på Viaplay. Här är första trailern. 

Ett måste i tv-november: Viaplays nya original ”Four hands menu”. 

Niklas Ekstedts serie handlar om den gastronomiska skapandeprocessen, men utmärker sig på så sätt att två elitkockar ska samarbeta. 

Niklas Ekstedt själv beskriver det på följande sätt: ”En så kallad “four hands menu” är ett existerande och populärt begrepp bland oss kockar. För mig har det alltid blivit grymma möten där oväntade idéer och spännande samtal uppstått.”

”Four hands menu” är på sex avsnitt, utspelar sig på flera platser i världen och går alltså ut på att tolv toppkockar uppdelade i par, ska laga en middag utan förutbestämda recept, ingredienser eller regler. 

Dessutom ska de komma överens. 

Niklas Ekstedt igen: 

– Det som skiljer ”Four Hands Menu” från andra matserier är att det varken är en tävling eller ett porträtt. Vårt fokus ligger på den skapandekraft som uppstår när två kreativa genier möts och deras enorma passion och nyfikenhet till maten och kokkonsten. Tittarna kommer att få se mina matidoler göra det de gör bäst när de gör något de aldrig tidigare gjort – det blir riktigt spännande. 

Utöver Niklas Ekstedt medverkar Lennox Hastie, Esben Holmboe Bang, Bo Songvisava, Margot Henderson, Margarita Fores, Poul Andrias Ziska, Jock Zonfrillo, Adeline Grattard, Magnus Nilsson, Gabrielle Hamilton samt ständiga favoriten David Chang i programserien. 

”Four hands menu” har utvecklats av Niklas Ekstedt och Zodiak Factory. Dokumentärserien produceras på engelska av Mastiff. 

”Four hands menu” är på sex avsnitt och har premiär 16 november på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays originalserier