Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SPOILER ALERT

Inspelningen av nya ”La Casa de Papel” igång – säsong 3 har premiär 2019 på Netflix

”La Casa de Papel” säsong 3 ska snart börja spelas in. Förväntad premiär för de nya avsnitten är 2019. Foto: Netflix

Inspelningen av ”La Casa de Papel” säsong 3 är redo i startblocken. Samtidigt har den populära serien utökat sin ensemble för de nya avsnitten, som har planerad premiär 2019 på Netflix.  

Den tredje säsongen av den spanska serien ”La Casa de Papel”, eller ”Money heist” som den också kallas, har nått produktionsstart. 

Serien är enligt Netflix själva streamingtjänsten mest sedda icke-engelskspråkiga serie och blev snabbt ett globalt fenomen när den hade premiär internationellt. 

Att serien förnyats avslöjades i april, men ännu är mycket lite känt om handlingen. 

”Bandet är tillbaka tillsammans. Den här gången blir det mer än en kupp, för med nya medlemar är insatserna högre”, är det som Netflix delat med sig av hittills. 

Professorn är tillbaka 2019 i nya avsnitt av ”La Casa de Papel”. Foto: Netflix

I ett klipp går det däremot att se att första och andra säsongen huvudensemble – bland andra Alvaro Morte (Professorn) och Úrsula Corberó (Tokyo) samt seriens upphovsmans Alex Pina – gör sig redo att läsa manus. 

Bland nykomlingarna i serien märks skådespelare som Hovik Keuchkerian, Najwa Nimri, Fernando Cayo samt Rodrigo de la Serna. 

Märk också, och här är det passande att skriva SPOILER ALERT, att skådespelaren Pedro Alonso är med i klippet. Han spelar snubben som kallas för Berlin och det är ännu oklart vilken roll Berlin kommer ha i de nya avsnitten, eftersom han … SPOILER ALERT … dog i seriens andra omgång.

I somras meddelade Netflix att man skrivit ett exklusivitetsavtal med Alex Pina, killen bakom ”La Casa de Papel”. 

Serien sänds i två säsonger i Spanien. Netflix köpte sedan de globala rättigheterna och delade upp avsnitten så de blev fler, men också kortare. ”La Casa de Papel” hade premiär i slutet av 2017 i Sverige. 

När det gäller säsong 3 producerar Netflix serien med Vancouver Media, samtidigt som streamingjätten numera är ensam om seriens rättigheter och därmed kan sända den världen över. 

”La Casa de Papel” har planead premiär 2019 på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier