Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första trailer till ”Britt-Marie var här” med Pernilla August – biopremiär 25 januari 2019

Pernilla August spelar huvudrollen i ”Britt-Marie var här”, som har premiär på bio 25 januari 2019. Foto: SF Studios

Här är första trailern till ”Britt-Marie var här”, Tuva Novotnys film baserad på Fredrik Backmans storsäljande roman. Pernilla Augusti spelar filmens huvudrollen – biopremiär är det 25 januari 2019. 

”Britt-Marie var här” baseras på Fredrik Backmans roman med samma titel och regisseras av Tuva Novotny efter ett manus av Øystein Karlsen och Maria von Heland. 

Biopremiären är satt till den 21 december och nu har SF Studios släppt en första teaser trailer till filmen, där Pernilla August spelar huvudrollen. 

I övriga roller hittas bland andra Peter Haber, Anders Mossling, Olle Sarri, Vera Vitali samt Malin Levanon, Mahmut Suvakci och Lance Ncube. 

”Det känns underbart att ha en så rutinerad och generös ensemble av skådespelare runt Pernilla, som alla bidrar till filmens universum med sina helt unika och individuella förmågor”, har Tuva Novotny sagt om ensemblen i ett tidigare pressmeddelande. 

”Britt-Marie var här”, regisseras av Tuva Novotny och har bland andra Anders Mossling, Peter Haber, Vera Vitali, Olle Sarri och Mahmut Suvakci i rollistan. Foto: SF Studios

I filmens synopsis går att läsa: ”Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. 

Vidare om handlingen: ”Det enda jobb hon kan få finns i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie får i uppdrag att träna byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. När hon dessutom blir bjuden på dejt av polisen Sven finns ingen återvändo. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.”

Pernilla August gör alltså huvudrollen som Britt-Marie. För övriga rollfigurer gäller det här: Peter Haber spelar Kent; Anders Mossling spelar Sven; Malin Levanon spelar Bank; Vera Vitali spelar Anna; Olle Sarri spelar Fredrik; Mahmut Suvakci spelar Mehmet; Lance Ncube spelar Sami. 

”Britt-Marie var här” produceras av SF Studios i samproduktion med Film i Väst, TV4, Nordsvensk Filmunderhållning och Filmkameratene AS, med stöd av Svenska Filminstitutet och Norska Filminstitutet. Filmen distribueras av SF Studios. 

”Britt-Marie var här” har biopremiär 25 januari 2019. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om din favoritserie