Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Duon bakom ”Sherlock” gör ny serie om Dracula – sänds på Netflix i Sverige

Från Sherlock Holmes till Dracula. Steven Moffats och Mark Gatiss nya miniserie har fått grönt ljus och kommer sändas på Netflix i Sverige. 

Teamet bakom ”Sherlock” gör en ny tv-serie baserad på Bram Stokers klassiker”Dracula”. 

Steven Moffat och Mark Gatiss är huvudmanusförfattare för miniserien som är på tre avsnitt, alla 90 minuter långa. 

BBC och Netflix samproducerar serien, vilket gör att serien kommer bli tillgänglig på streamingtjänsten i Sverige. 

Till skillnad från ”Sherlock” är Moffats och Gatiss tolkning av Stokers roman inte en serie som utspelar sig i nutid, utan kommer tidsmässigt att hålla sig närmare originalet och börja 1897 och enligt förhandsuppgifterna förlägga sin handling till London. 

Steven Moffat har tidigare varit exekutiv producent och showrunner för flera säsonger av ”Doctor Who”. Tillsammans med Mark Gatiss skapade han ”Sherlock”. 

Gatiss, som även är skådespelare, medverkade i den senare serien som Mycroft Holmes, Sherlocks storebror. 

I ett pressmeddelande från Netflix säger Moffat och Gatiss i en gemensam kommentar: 

”Det har alltid funnit berättelser om stor ondska. Det som är speciellt med Dracula, är att Bram Stoker gav ondskan en egen hjälte”. 

Steven Moffat är även aktuell som manusförfattare till en ny dramaserie på HBO Nordic baserad på Audrey Niffeneggers roman ”Tidsresenärens fru”. 

”Dracula” är en samproduktion mellan BBC och Netflix. Serien kommer sändas på BBC One i Storbritannien och globalt på Netflix. Ännu finns inga uppgifterna om vilka skådespelare som medverkar i serien eller när ”Dracula” kan ha svensk premiär på Netflix. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Netflix originalserier