Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Julia Ragnarsson och Matias Varela gör huvudrollerna i ”Fartblinda” – ny serie i TV4 och C More

Julia Ragnarsson och Matias Varela spelar huvudrollerna i ”Fartblinda”, en ny tv-serie i TV4 och C More baserad på Carolina Neuraths roman. Foto: Peter Knutson/C More/TV4

”Fartblinda” har hittat sina huvudrollsinnehavare i Julia Ragnarsson och Matias Varela. Nu bekräftas att de båda skådespelarna medverkar i TV4:s och C Mores nya tv-serie baserad på Carolina Neuraths roman. 

Redan i oktober 2017 kunde jag berätta att TV4 och C More utvecklade en serie baserad på Carolina Neuraths roman ”Fartblinda”. 

I april bekräftades att Bonnier Broadcasting gett grönt ljus till den FLX-producerade serien, som har planerad premiär någon gång under 2019. 

Inspelningen av de nya avsnitten började i måndags – nu meddelas att Julia Ragnarsson och Matias Verala spelar huvudrollerna i ”Fartblinda”. 

Julia Ragnarsson säger i ett pressmeddelande: 

”Jag känner mig ödmjuk och tacksam inför det här uppdraget. Men det är alltid lite nervöst att ta sig an en så stor uppgift. Jag tror att tittarna kommer att uppleva ”Fartblinda” som en fräsch serie, något utöver det vanliga. Vi har inte sett någon thriller som utspelar sig i den här miljön i Sverige tidigare.”

Hon fortsätter: 

”Det känns väldigt spännande att få jobba tillsammans med Matias och en fantastisk regissörsduo i det här projektet. Det är också extremt glädjande att vi har fått med oss så många andra fantastiska skådespelare i vår stora ensemble, många som jag aldrig har arbetat med innan.”

Julia Ragnarsson gör rollen som journalisten Bea Farkas, medan Matias Varela spelar rollfiguren Peder Rooth. 

”Det ska bli otroligt roligt att göra ”Fartblinda”. Att få jobba med Julia för första gången känns som en ynnest, liksom att göra något med FLX. På ett sätt känns det som att komma hem, jag började min karriär som grabb på TV4 och har de senaste åren inte jobbat så mycket i Sverige. Så att nu jobba i Sverige och dessutom med C More och TV4 känns som att komma hem”, säger Matias Varela. 

Seriens huvudregissör är Jens Jonsson, medan Johan Lundin regisserar ett antal av avsnitten. Manus skrivs av huvudförfattaren Jesper Harrie tillsammans med Maria Karlsson och Jonas Bonnier.

 

Julia Ragnarsson som Oliva Rönning i ”Springfloden”. Foto: Niklas Maupoix/Filmlance/SVT
Matias Varela och Francisco Denis på en bild från säsong 3 av Netflix originalserie ”Narcos”, som har svensk premiär 1 september. Foto: Netflix

”Fartblinda” beskrivs i pressmeddelande som en thriller. Serien utspelar sig i den svenska finansvärlden och är delvis inspirerad av verkligheten. 

Carolina Neuraths debutroman släpptes i januari 2016 och handlar om ekonomijournalisten Beatrice Farkas. 

Mer om handlingen: ”Under en jakthelg i Skåne nås Peder af Rooth av ett samtal som kommer att förändra allt: den anrika bank där han är vd riskerar konkurs. Någon timme senare sitter han i ett privatplan med sin fru på väg tillbaka till Stockholm där dramatiska dygn väntar. Den egensinniga ekonomijournalisten Beatrice Farkas fick tipset som skulle kunna fälla banken för länge sedan. I månader har hon stridit mot ett par av landets mäktigaste finansmän. Aldrig hade hon kunnat ana konsekvenserna av sitt avslöjande. En natt väcks hon av ett sms. En av bankcheferna som blivit hennes bästa källa har fallit från sin balkong på Strandvägen. Kvällspressen skriver om det som ett självmord. Men hon är övertygad om att det inte stämmer. Någon ville stoppa honom.”

Gustaf Skarsgård och Matias Varela under inspelningen av ”438 dagar”, som har premiär hösten 2019 på bio. Foto: Charlie Sperring/Miso Film

Lisa Dahlberg är exekutiv producent för tv-serien ”Fartblinda” på C More och TV4 och säger:

”Julia Ragnarsson och Matias Varela är en drömduo! De är två helt enastående skådespelare och jag är så glad för att vi ska få se just dem i huvudrollerna i den här spännande thrillern. Med regi av Jens Jonsson och Johan Lundin kommer ”Fartblinda” att bli en makalös tv-serie!”. 

Julia Ragnarsson är troligtvis mest känd för sin huvudroll i tv-serien ”Springfloden”, där hon spelar Olivia Rönning. 

Matias Varela var en del av huvudensemblen i ”Snabba Cash”-filmerna. Han har sedan dess medverkat i ”Arne Dahl”-filmerna, tv-serien ”The Borgias”, remaken av ”Point Break” samt Netflix originalserie ”Narcos”. 

Matias Varela är närmast aktuell i filmen ”438 dagar”, där han och Gustaf Skarsgård spelar huvudrollerna.  

”Fartblinda” produceras av FLX för C More och TV4 och är en samproduktion med Film Capital Stockholm fund. All3Media distribuerar ”Fartblinda” internationellt.

Ännu finns inget premiärdatum för ”Fartblinda”, men TV4 har tidigare uppgett att serien har planerad premiär någon gång under 2019. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-serier