Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

SVT köper rättigheterna till tyska dramasatsningen ”Das Boot”

Lizzy Caplan på en bild från ”Das Boot”, en tyska tv-serie som SVT köpt rättigheterna till. Foto: Bavaria Fiction/Sky

SVT har köpt rättigheterna till tyska dramasatsningen ”Das Boot”. Seriens ensemble inkluderar skådespelare från ”Game of thrones”, ”Mad Men” och ”The Crown”

Spoiler alert har fått bekräftat att SVT har köpt ”Das Boot”, en tysk dramaserie inspirerad av Wolfgang Petersen Oscarsnominerade film och Lothar-Günther Buchheims roman. 

”Das Boot” har urpremiär i november. Det jag får höra är att SVT hoppas kunna sända serien våren 2019, men att det ännu inte är hundra procent spikat. 

”Das Boot” har spelats in i München, Prag, franska staden La Rochelle samt på Malta. Seriens målsättning är att ”visa Andra världskrigets brutala verklighet via två parallella berättelser, en som utspelar sig på land och en som utspelar sig till havs”. 

Ensemblen är imponerade och internationell. I rollistan hittas bland andra Lizzy Caplan (”Masters of Sex”), Vincent Kartheiser (”Mad Men”), August Wittgenstein (“The Crown”), Vicky Krieps (”Phantom Thread”), Tom Wlaschiha (”Game of Thrones”), James D’Arcy (”Agent Carter”) och Thierry Frémont (”Juste un regard”) samt Rainer Bock (“Inglourious Basterds”). 

Tony Saint och Johannes W. Betz är seriens huvudmanusförfattare, medan Andreas Prochaska har regisserat ”Das Boot”, vars handling börjar våren 1942 och i samband med att de allierade har knäckt tyskarnas Enigma-kod och kan följa hur de tyska ubåtarnas framfart.   

”Das Boot” är på åtta avsnitt. Det finns ännu inget premiärdatum i SVT. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-serier