Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Fler detaljer om ”ALEX” säsong 2 på Viaplay – serien säljs internationellt

Dragomir Mrsic och Rakel Wärmländer spelar huvudrollerna i Viaplays tv-serie ”ALEX”, vars andra säsong har premiär 2019. Foto: Viaplay

”ALEX” med Dragomir Mrsic fortsätter. Nu finns fler detaljer om seriens andra säsong. 

Som Spoiler alert tidigare kunnat berätta har NENT Group beställt en andra säsong av Dragomir Mrsics tv-serie ”ALEX”. Premiären är planerat till nästa år och då på Viaplay. 

I ett pressmeddelande berättas nu mer om handlingen: ”I den andra säsongen av ‘ALEX’ fortsätter den korrupta svenska polisen Alex sin kamp för att komma ur kriminaliteten – men med fiender som snabbt närmar sig upptäcker Alex snart svårigheten i att dra sig ur den undre världen.”

Samtidigt bekräftas också att Rakel Wärmländer, Maximilian Mrsic och Anja Lundqvist spelar sina respektive roller även i ”ALEX” säsong 2. 

Klart är dessutom att att Frans Wiklund är säsongens huvudmanusförfattare och att Alain Darborg regisserar. Inspelningen är planerad att dra igång under hösten 2018 i Göteborg. 

Rakel Wärmländer spelar polisen Frida i ”ALEX”. Foto: SF Studios/Viaplay

I samma pressmeddelande går det även att läsa om de internationella framgångarna för ”ALEX”. Serien har hittills sålts till Channel 4/Walter Presents (Storbritannien), ProSiebenSat.1 Media SE och Polyband (Tyskland), Amazon Prime Video (Frankrike), MHZ (USA), My Nordic TV (Kina), Canal+ (Polen) och Pop TV (Slovenien).

Jakob Mejlhede Andersen, EVP och Innehållschef, NENT Group, säger i en kommentar: 

“Moralisk komplexitet, nagelbitande drama och hisnande action – ALEX har allt. Första säsongen var en tittarsuccé i hela Norden och nu ser vi fram emot att serien även når en internationell publik. Framgången för ALEX visar återigen på relevansen och populariteten för NENT Groups originalproduktioner, där vi erbjuder det starkaste innehållet från de bästa talangerna.”

Dragomir Mrsic och Mikael Cross är upphovsmän till ”ALEX”, som är en samproduktion mellan SF Studios. Film i Väst och Nevision i Storbritannien. 

Nicklas Wikström Nicastro och Niklas Larsson producerar ”ALEX” säsong 2, som har planerad premiär 2019 på Viaplay. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om Viaplays tv-serier