Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hedda Stiernstedt om tunga inspelningarna – gjorde ”Svartsjön” och ”Vår tid är nu” parallellt

Hedda Stiernstedt spelar huvudrollen i ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär 10 oktober på Viaplay. Foto: NENT Group

För att tiden skulle räcka till tvingades Hedda Stiernstedt sova i bilen. Nu berättar skådespelaren om tröttheten under inspelningen av ”Vår tid är nu” och ”Svartsjön”. ”Det var så pass mycket att jag spelade in den ena serien på dagen och den andra på natten”, säger Hedda Stiernstedt. 

Samtidigt som SVT:s storsatsning ”Vår tid är nu” ses av miljonpublik varje måndag, har den andra säsongen av ”Svartsjön” premiär hos Viaplay. 

Gemensamt för båda: Hedda Stiernstedt, 30. 

– Den allra största anledningen till att jag tackade ja till ”Svartsjön” var att det kändes så långt från det jag precis hade gjort, vilket var ”Vår tid är nu”, säger Hedda Stiernstedt och fortsätter: 

– Jag vill testa mig fram och se vad för sorts genres jag passar i och gillar. Jag tyckte också att det kändes kul att göra en roll som kändes lite lagom annorlunda från det jag gjort tidigare. 

Så du kände att det fanns en dragning till att göra något åt thrillerhållet?

– Ja, jag lockades av att min rollfigur, den här Minnie, inte riktigt vet vad som är falskt och sant och att hon ljuger för sig själv och andra. Det är en intressant roll eftersom hon inte vet själv vad som är sant och falskt.  

Filip Berg och Hedda Stiernstedt i ”Svartsjön”.  Foto: Joakim Eriksson/TV3

Hedda Stiernstedt medger att det kostade på att spela in ”Vår tid är nu” och ”Svartsjön” parallellt. Många dagar pendlade hon mellan Göteborg och Stockholm och tvingades sova i bilen för att överhuvudtaget få någon vila.  

– Det var en tid med väldigt lite sömn. De andra skådespelarna hade det jätteroligt under inspelningen, medan min rollfigur har massa scener utomhus och fryser och är ständigt utsatt, säger Hedda Stiernstedt och fortsätter: 

– Alltså, jag var väldigt, väldigt trött. Jag hade längtat efter den inspelningen och tänkte: ”massa jämnåriga på en ö, vad roligt vi ska ha det”, men så låste jag bara in mig och däckade hela tiden för att jag var så trött. 

Skulle du säga att det påverkade din gestaltning på ett positivt sätt i och med vad din rollfigur utsätts för i serien? 

– Kanske det. Jag vill inte säga att jag är en mästerskådis, men alltså, man påverkas ju. Det där går hand i hand – hade jag spelat en rollfigur som går runt och tar det lugnt hade jag inte varit lika trött. 

Känner du att du lockas av att göra mer thriller och skräck framöver?

– Jag vill göra intressanta roller, sedan bryr jag mig inte så mycket om vilken genre det handlar om. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Svartsjön” på Viaplay och TV3

Hedda Stiernstedt, Filip Berg och Alida Morberg gör huvudrollerna i ”Svartsjön” säsong 2. Foto: NENT Group

”SVARTSJÖN”

# Den första säsongen av ”Svartsjön” har premiär under hösten 2016 i TV3. Filip Berg, Aliette Opheim och Valter Skarsgård finns i rollistan. 

# ”Svartsjön” säsong två utspelar sig före den första. Filip Berg spelar återigen huvudrollen, tillsammans med Hedda Stiernstedt och Alida Morberg. 

# De nya avsnitten handlar om en grupp människor på ett behandlingshem på en ö i skärgården. Snabbt börjar underliga saker hända – på ön har hemska saker hänt som går långt tillbaka i tiden.