Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

Tittarsuccé för ”Det som göms i snö” med Robert Gustafsson – Kanal 5:s besked om en fortsättning

la Langhammer, Robert Gustafsson, Louise Peterhoff och Christopher Wagelin spelar huvudrollerna i ”Det som göms i snö”. Foto: Kanal 5

”Det som göms i snö” med Robert Gustafsson i huvudrollen är en succé för Kanal 5. Nu ger man besked om en fortsättning. 

Leif GW Perssons tv-serie ”Det som göms i snö” med Robert Gustafsson i huvudrollen har föga förvånande växt sig till en succé för Kanal 5 – framför allt handlar det om tittningen på D Play. 

Discovery Networks Sverige har haft som strategi att med undantag för säsongsavslutningen göra varje avsnitt tillgängligt på Dplay en vecka innan det har sänts i Kanal 5. 

Effekten är tydlig. 

Seriens sju första avsnitt kan räkna hem över 1,7 miljoner startade strömmar. Som jämförelse kan nämnas ”Gåsmamman”, som på samma streamingtjänst landade på cirka 1,3 miljoner starter. 

Robert Gustafsson i ”Det som göms i snö”. Foto: Baldur Bragason/Kanal 5

Med tanke på det finns naturligtvis all anledning att fråga hur tankarna går kring en fortsättning för ”Det som göms i snö”. 

Sagt och gjort. 

Det här är vad Axel Eriksson, innehållsdirektör på Kanal 5, har att säga: 

– Otroligt glädjande att publiken tagit emot ”Det som göms i snö” med öppna armar både på Kanal 5 och Dplay. Vi har förstås diskussioner med produktionsbolaget och alla andra inblandade om en eventuell fortsättning. Var dessa diskussioner landar är lite för tidigt att säga – men  vi kan utan tvivel konstatera att serien är en succé.

Tidigare har Axel Eriksson sagt till mig att ”om allt fungerar bra och alla har roligt så är det klart att vi är positiva till att fortsätta på ett eller annat sätt.”    

Maria Sundbom , Johan Ulveson och Erik Johansson. Foto: Kanal 5

I samband med seriens premiär frågade jag Robert Gustafsson om hur han såg på en fortsättning av ”Det som göms i snö”. I ett mejl svarade han: 

”Det beror nog på om GW kan hitta en annan historia med liknande paralleller till verkliga händelser och att våra duktiga manusförfattare tänder på idén. Att utveckla Peter Wendel som karaktär vore naturligtvis oerhört spännande och intressant. Han borde försöka hitta tillbaka till sig själv i så fall och få bättre kontakt med sin dotter. Sen finns det mycket dråpligheter och grå humor att hämta i herr Wendel också.”

”Det som göms i snö” hade premiär 21 augusti 2018 i Kanal 5. Säsongsavslutningen sänds i kväll, 9 oktober. 

Grundidén till ”Det som göms i snö” kommer från Leif GW Persson. Aron Levander och Hans Jörnlind har skrivit seriens manus, medan Kjell-Åke Andersson och Lisa Farzaneh regisserar de åtta avsnitten. 

Utöver Robert Gustafsson medverkar även Johan Ulveson, Louise Peterhoff, Erik Johansson, la Langhammer, Christopher Wagelin, Maria Sundbom och Peter Carlberg i serien. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Det som göms i snö”