Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Premiärdatum för ”Jägarna” med Rolf Lassgård på C More – kolla första bilderna från nya tv-serien

Rolf Lassgård spelar huvudrollen som Erik Bäckström i tv-serien ”Jägarna”, som har premiär 14 november på C More. Jens Jonsson regisserar serien. Foto: C More

”Jägarna” med Rolf Lassgård i huvudrollen har fått ett premiärdatum. Den 14 november börjar serien sändas i C More. ”Den här gången har Erik mer tagit sin tillflykt där uppe för att gömma sig och för att få vara ifred”, har Rolf Lassgård sagt tidigare om de sex nya avsnitten. 

Erik Bäckström har slutat som polis. 

Han har flyttat till Norrbotten och mer eller mindre isolerat sig från omvärlden. 

Där upptäcker han mörka hemligheter som bubblar under utan – snart ställs Erik inför ett beslut som kan kosta honom allt han har kärt. 

För när han hjälper den lokala gruventreprenören Markus mot vad som tros vara aggressiva miljöaktivister blir Erik mot sin vilja indragen i polisens arbete.

Samtidigt börjar Erik också ha kontakt med sin brorson Peter, som numera är polis. 

”Jägarna” med Rolf Lassgård har premiär 14 november på C More. Serien, som är på sex avsnitt, är planerad att sändas i TV4 under våren 2019. Foto: C More

Det där är en sammanfattande beskrivning av tv-serien ”Jägarna”, som nu har fått ett premiärdatum i C More. 

Den 14 november landar det första av sammanlagt sex avsnitt på streamingtjänsten. Serien är planerad att sändas i TV4 våren 2019.  

Vidare om handlingen har vi en avsnittsbeskrivning av premiären: ”När gruventreprenören Markus utsätts för attentat av en trolig miljöaktivist anlitar han den före detta polisen Erik i hopp om att spåra gärningsmannen. Eriks brorson, polisaspiranten Peter, blir också delaktig i utredningen.”

Rolf Lassgård gör huvudrollen som Erik Bäckström. I rollistan finns också Pelle Heikkilä (Markus), Johan Marenius Nordahl (Peter), Johannes Kuhnke (Richardsson), Pasi Haapala (Tord), Sampo Sarkola (Karl), Ia Langhammer (Sanna), Annika Nordin (Karin), Anna Azcarate (Ragnhild) och Caroline Johansson Kuhmunen (Liza).

Rolf Lassgård har tidigare berättat för mig:

– Den här gången är det inte tjuvakt, utan mer Erik som står för de rutiga skjortorna. Så det är ett litet annat perspektiv, men det jag tycker är ”Jägarnas” signum är den här lilla orten, där människor nästlas in i varandra och konflikterna växer och exploderar. Du vet, vänner ställs mot vänner. Och det, det kan jag lova att man kommer få se. 

Björn Carlström och Stefan Thunberg är huvudmanusförfattare till tv-serien, som Jens Jonsson regisserar. 

”Jägarna” produceras av Harmonica Films och SF Studios och är en samproduktion mellan C More/TV4, SF Studios och Filmpool Nord.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Jägarna” om TV4 och C More