Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
SPOILER ALERT

”Enkelstöten” förnyas – säsong 2 med Lotta Tejle och Sissela Kyle har premiär våren 2019 i TV4

Lotta Tejle och Sissela Kyle spelar huvudrollerna i ”Enkelstöten”. Nu är det klart att säsong 2 har premiär våren 2019 i TV4. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

”Enkelstöten” fortsätter. Spoiler alert kan nu berätta att TV4 beställt en andra säsong av serien med Lotta Tejle och Sissela Kyle. 

Inspelningen av de nya avsnitten har nyligen börjat. Felix Herngren och Emma Bucht regisserar säsong 2, som har planerad premiär våren 2019 i TV4. 

Fortsatt är det Lotta Tejle och Sissela Kyle som spelar seriens huvudroller. 

I en kommentar säger Felix Herngren: 

”Jag är väldigt förtjust i karaktärerna i ”Enkelstöten” och deras liv. Inte minst duon Jenny och Cecilia. De balanserar mellan tärande vardag, gammal fin vänskap och tung kriminalitet. Sen är det alltid mycket kul att få djupdyka in i en andra säsong, när världen finns där redan, redo att utforskas.”

Den första säsongen av ”Enkelstöten” sågs i snitt av 974 000 tittar, men en topp över en miljon för säsongsfinalen. 

I säsong 2 kommer Jenny och Cecilia att genomföra en konstkupp mot Kalmars gubbmaffia som samlas i någon slags herrklubb. 

Resonemanget bakom en ny kupp handlar om att de skatteplanerande gubbarna, som dessutom tjänar stora pengar, måste dela med sig lite. 

Lisa Dahlberg är exekutiv producent för ”Enkelstöten”: 

”Det är en ren fröjd att få återse Lotta Tejle och Sissela Kyle i rollerna som Jenny och Cecilia! Nu har Jenny sin lägenhet i Kalmar och Cecilia sitt hus i Frankrike. Men mycket vill ha mer och jag ser fram emot att få se dem brottas med både sin egen och andras moral igen.”

Utöver Tejle och Kyle finns även Tomas von Brömssen, Ralph Carlsson, Kristin Andersson, David Wiberg och Björn Gustafsson i rollistan för ”Enkelstöten” säsong 2.

Serien är fritt baserad på Tomas Arvidssons bok ”Enkelstöten” och är en samproduktion mellan FLX och Film i Väst. 

Erik Hultkvist, Tapio Leopold och Inger Scharis skriver manus, medan Felix Herngren och Emma Bucht regisserar säsong 2. 

”Enkelstöten” säsong 2 har premiär våren 2019 i TV4 och C More.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om TV4:s tv-serier