Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trailer till ”Svartsjön” säsong 2 – premiär 10 oktober i TV3, Viaplay

Hedda Stiernstedt i ”Svartsjön” säsong 2, som har premiär 10 oktober på TV3 och Viaplay. I rollistan finns även Filip Berg och Alida Morberg. Foto: NENT Group

”Svartsjön” säsong 2 har premiär 10 oktober i TV3 och Viaplay. Hedda Stiernstedt, Alida Morberg och Filip Berg spelar huvudrollerna. Här är första trailern för de nya avsnitten. 

”Jag har ingen sorglig historia, men det här är bättre än fängelse”

Säger Johan Ceder (Filip Berg) på ett slags presentationsmöte på det behandlingshem på ön Kallskär där ”Svartsjön” säsong 2 utspelar sig. 

Strax därefter: Minnie, spelad av Hedda Stiernstedt, berättar varför hon är på ön – här handlar det om få tillbaka vårdnaden av sin dotter. 

Sedan: ett lik, en person som traskar med bestämda steg och har en yxa i handen och Alida Morberg som konstaterar: ”människor försvinner här. De dör”. 

För naturligtvis är det så. 

”Svartsjön” säsong 2 undertiteln ”vad hände förra sommaren”, vilket understryker det som kanske är bekant: det här är en prequel, vilket knappast är konstigt med tanke på hur första omgången slutade. 

Handlingens utgångspunkt är att alltså att Filip Bergs rollfigur Johan Ceder har gått med på att åka till ett behandlingshem – där träffar han Minnie (Stiernstedt), en rollfigur som beskrivs som ”en ung mamma som kämpar för att få tillbaka vårdnaden av sitt barn”. 

På ön finns även Isabelle – en roll som Alida Morberg spelar – som har har drabbats av psykiska problem och som befinner sig på ön för ”hitta sig själv”. 

Vidare om handlingen: ”Men det är något som inte stämmer på Kallskär. Skärgårdsidyllen fördunklas av mörka hemligheter som verkar sträcka sig tillbaka till världskrigens bittra efterspel – och ännu längre tillbaka. Det visar sig snart att en tidigare gäst har försvunnit spårlöst, men ingen verkar vilja ha svar på vad som hänt. Ju närmare sanningen Minnie kommer desto farligare blir hennes sökande.”

Alida Morberg och Filip Berg på en bild från ”Svartsjön” säsong 2. Foto: TV3

I övriga roller hittas följande skådespelare: Bahar Pars spelar Amina, en högpresterande mäklare med missbruksproblem; André Eriksen spelar Uno Leijon, snubben som driver behandlingshemmet; David Nzinga gör rollen som Vincent, en kille som försöker lämna ett kriminellt liv bakom sig; David Larsson spelar Oscar, som kämpar med sin stängda personlighet; Anja Landgré gör rollen som Gittan, vars släkt har ägt ön i mer än 300 år men som har tvingats sälja herrgården till Uno. 

Från första säsongen märks bland andra Valter Skarsgård och Anna Åström, vars rollfigurer fungerar som ett slags brygga mellan den omgången och den nya avsnitten.

Per Simonsson, Lovisa Milles, Moa Herngren, Peter Lindblom och Richard Jarnhed har skrivit manus till säsong 2 av ”Svartsjön”. Richard Jarnhed och Per Simonsson regisserade de åtta avsnitten, som produceras av Jarowskij med Lotta Westberg som producent.

”Svartsjön” säsong 2 är på 8 avsnitt och har premiär 10 oktober på TV3 och Viaplay.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”Svartsjön” säsong 2