SPOILER ALERT

SVT beställer två säsonger av nya ungdomsserien ”Dröm”: Amir Chamdin regissör – premiär 2019

”Dröm” är en ny ungdomsserie som har premiär 2019. Amir Chamdin regisserar tv-serien, som Aron Levander skrivit manus till. På bilden syns Emanuel Kielin, Adam Gutniak och Ylvali Rurling. Foto: Filip Hammarström/SVT

SVT har beställt två säsonger av ”Dröm”, en ny ungdomsserie som regisseras av Amir Chamdin och som har premiär 2019. ”Det kommer bli en serie som kryper under skinnet, klumpar sig i magen och samtidigt värmer hjärtat”, säger Johanna Gårdare, programchef för Barnkanalen.

Spoiler alert kan nu berätta att SVT beställt två säsonger av ”Dröm”, en ny ungdomsserie från Palladium Fiction.

Inspelningen pågår i fabriksorten Slite på Gotland – de första åtta avsnitten har planerad premiär 2019 i Barnkanalen. 

Amir Chamdin är konceptuerande regissör för ”Dröm”, som bygger på en idé av Johan Rudolphie. Aron Levander och Filip Hammarström är seriens upphovsmän och har tillsammans med Dunja Vujovic skrivit manus.

Hammarström är även showrunner för serien, där Kirke Ailio Rodwell regisserar andra säsongens åtta avsnitt. I rollistan finns bland andra Emanuel Kielin, Adam Gutniak och Ylvali Rurling, som spelar Sam, Hugo respektive Thea.

Viktigt att notera och mycket glädjande är även att den oefterhärmliga filmfotografen Crille Forsberg är involverad i serien.

”Dröm” handlar om ett gäng ungdomar som drömmer sanndrömmar om framtiden. Via dessa drömmar får de reda på hemskheter på väg att hända som måste stoppas. 

Samtidigt får ungdomarna en inblick i vad som väntar för dem själva flera år fram i tiden, där en trio ledord skvallrar om ”överraskningar, glädje och besvikelse”. 

Johanna Gårdare, programchef för Barnkanalen säger i en kommentar: 

”Vi letade efter ett riktigt spännande innehåll för lite äldre barn men som ännu inte är tonåringar. Det har varit viktigt för oss att serien har utvecklats och testats i nära samarbete med barn i den tänkta målgruppen för att landa helt rätt i relevans och tonträff. Det kommer bli en serie som kryper under skinnet, klumpar sig i magen och samtidigt värmer hjärtat.”

Johan Rudolphie är vd på Palladium Fiction, produktionsbolaget bakom exempelvis ”Jordskott” och som nu alltså gör ”Dröm”: 

”Med ”Dröm” ville vi skapa en tankeväckande tv-serie för barn och unga, med en blandning av vardagsdramatik och förhöjd mystik. Vår huvudkaraktär ställs tidigt inför den pirrande känslan av att vara ny i klassen och utanför gänget, men konfronteras snart också av livsavgörande val som kan betyda skillnaden mellan liv och död.” 

Cecilia Norman Mardell är producent för ”Dröm”, som är en samproduktion mellan SVT, Palladium Fiction och Film Capital Stockholm – Gotlands filmfond. 

Amir Chamdin är konceptuerande regissör. Kirke Ailio Rodwell regisserar säsong 2. Aron Levander – i skrivande stund aktuell med ”Det som göms i snö” – och Filip Hammarström samt Dunja Vujovic har skrivit manus.

”Dröm” säsong 1 har premiär 2019 i Barnkanalen. 

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om SVT:s tv-program