Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet inför sista säsongen av ”House of Cards” på Netflix: Så blir avsnitten, premiär 2 november

Robin Wright som Claire Underwood på en bild från ”House of Cards” säsong 6, seriens sista omgång som har premiär 2 november. Foto: Netflix

Robin Wright spelar president. Kevin Spacey har fått sparken. Här är beskedet om hans rollfigur Frank Underwoods öde inför sista säsongen av ”House of Cards”, som har premiär 2 november på Netflix. 

Det är knappast en överraskning, suprisen ligger i stället i att Netflix ger besked om Frank Underwoods vara eller icke vara i sista säsongen av ”House of Cards” redan innan de åtta avsnitten har haft premiär. 

Som bekant: Kevin Spacey fick sparken från serien efter att ha anklagats för flera fall av sexuella trakasserier. 

Vid tillfället som anklagelserna briserade ska den sjätte säsongen enligt uppgift nästan ha varit färdigskriven.

Efter en längre paus återupptog produktionsbolaget Media Rights Capital inspelningen i början av 2018. ”House of Cards” säsong 6 är även seriens sista – ett beslut som hävdas att ha tagits innan Kevin Spacey fick sparken. 

I en första trailer för de nya avsnitten avslöjas nu – SPOILER ALERT om du inte vill veta – att Spaceys rollfigur Frank Underwood är död i ”House of Cards” säsong 6. 

I klippet besöker Claire Underwood sin makes grav, som skvallrar om att han dog 2017. Placeringen är bredvid Frank far. Det är ännu inte känt när scenen utspelar sig i sista säsongen – troligt är i början. 

Diane Lane och Robin Wright i ”House of Cards” säsong 6. Foto: Netflix

Samtidigt börjar även en del av handlingen utkristallisera sig då Netflix avslöjat mer om de rollfigurer som Diane Lane och Greg Kinnear spelar i ”House of Cards” säsong 6. 

Annette Shepherd (Lane) och Bill Shepherd (Kinnear) är ett syskonpar som ärvt företaget Shepherd Unlimited, som i ett pressmeddelande beskrivs som ”ett ledande industrikonglomerat som bakom kulisserna utövar stor påverkan på det amerikanska politiska klimatet”.

Utöver det går det även att läsa att syskonen Sheperd delar en ”framtidsvision för USA” samt att de har ett komplicerat förflutet med paret Underwood. 

Utöver det finns även Anettes son Duncan (Cody Fern) med i bilden. Han beskrivs som ambitiös och hängiven och som ”nästa generations ledare i det politiska maktspelet”. 

I rollistan finns även Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott och Boris McGiver.

Robin Wright, Diane Lane och Greg Kinnear. Foto: Netflix

Melissa James Gibson och Frank Pugliese är duon som har styrt ”House of Cards”-skeppet i mål – duon tog över showrunners efter att upphovsmannen Beau Willimon lämnade serien i samband med inspelningen av säsong 4. 

”House of Cards” baseras på den brittiska tv-serien med samma namn som i sin tur baseras på Michael Dobbs roman – 2011 började Kevin Spacey och David Fincher pitcha den uppdaterade versionen för olika tv-kanaler och streamingtjänster i USA. Netflix vann budgivning; streamingstjänsten beställde två säsonger på en gång för en kostnad som sägs ha varit uppåt 100 miljoner dollar.

”House of Cards” hade premiär 2013 på Netflix. I seriens fjärde och femte säsong gör Joel Kinnaman rollen som Will Conway. Även han är politiker och Frank Underwoods rival i presidentvalet.

Inför det som nu blir seriens sista säsong har Netflix tidigare släppt en teaser och två bilder på Robin Wright. 

”House of Cards” säsong 6 har premiär 2 november 2018 på Netflix.

Mattias Bergqvist finns på Twitter: @bergqvist_m

Gilla Spoiler alert på Facebook för det senaste om ”House of Cards” på Netflix